Allison megváltoztatta a szemléletet a Ferrarinál

A Ferrarinál eltöltött eddigi munkásságának legnagyobb eredményeként a rövid távú gondolkodás megszüntetését tartja James Allison, a patinás olasz istálló technikai igazgatója.


A Ferrarinál eltöltött eddigi munkásságának legnagyobb eredményeként a rövid távú gondolkodás megszüntetését tartja James Allison, a patinás olasz istálló technikai igazgatója.

Allison a 2013-as idény közepén csatlakozott a Ferrarihoz a Lotustól, és bár a csapat 2014-ben az elmúlt 20 év leggyengébb szezonját produkálta az F1-ben, idén a maranellói gárda a Mercedes legfőbb kihívójává lépett elő.

Amikor Allisont arról faggatták, milyen szerepe is volt pontosan a Ferrari feltámadásában, azt emelte ki, hogy sikerült megváltoztatni a csapat technikai részlegének gondolkodásmódját.

„Az autó egyetlen elemét sem én terveztem, nagyon sok tehetséges szakember van erre” – mondta.

„Ha van valamilyen érdemem, akkor talán az, hogy próbálom megmondani, mibe érdemes energiát fektetni. Azért vagyok itt, hogy megbizonyosodjak arról, nincs nyomás az embereken arra vonatkozólag, hogy már jövő héten eredménye legyen a dolgoknak, és egy kicsit inkább hosszabb távban gondolkodjanak.”

„Nagyon nehéz két-hónapos időkeretben gondolkodni. Hónapokra, évekre kell tervezni, nem pedig hetekre.”

Bár az elmúlt időszakban komoly átszervezések történtek a Ferrari csapatánál, Allison azt mondja, ennek hatásai csak később lesznek érezhetőek.

„Az efféle változásokat nem lehet félvállról venni, és nem is egyszerű végrehajtani. Hosszú távra gondolkodunk ilyenkor, hogy megbizonyosodjunk arról, megfelelő szakembereink vannak, akikkel szép jövőt lehet építeni és hónapról-hónapra lehet erősödni.”

„Folyamatosan, egyre nagyobb mértékben profitálunk ezekből a változtatásokból az előttünk álló hónapokban és években – nem egyik napról a másikra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!