Friss hírek

Alonso: 100 százalékot nyújtok, de ez még nem elég Ocon ellen

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, mindent belead annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el csapatával, az Alpine-nal, ez azonban egyelőre kevés ahhoz, hogy tartsa a lépést csapattársával, Esteban Oconnal.

Alonso kétéves kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, és pár 5 pontot szerzett már, a kétszeres világbajnok közel sincs még csúcsformában.

A spanyol viszont saját bevallása szerint mindent belead, ugyanakkor jelenleg ez is kevés ahhoz, hogy azon a szinten teljesítsen, mint Ocon.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, ő egy remek versenyző, ezt látjuk is. Nagyon jó formában van, remekül összehangolódott a csapattal. Tavaly, Bahreinben dobogóra állt a bajnokság hajrájában, most pedig tökéletes hétvégéi vannak. Ez pedig nagyon jó” – mondta Alonso.

„Lenyűgöző, amit elér. Én 100 százalékot nyújtok, és nyilvánvaló, hogy ez nem elég ahhoz, hogy ezen a szinten legyek jelenleg, úgyhogy tovább kell fejlődnöm.”

Alonso mindenesetre azt mondja, nem meglepő számára, hogy francia csapattársa jobb formában van jelenleg.

„Beszéltünk már erről, és egy kicsit talán előre is jeleztük. Amikor Carlos [Sainz] csatlakozott a Renault-hoz, ő sem volt olyan gyors, mint [Nico] Hülkenberg.”

„És emlékszem, az első pár futamon Daniel [Ricciardo] is lassabb volt, mint Nico 2019-ben, 2020-ban pedig, második évében nagyon jó volt.”

„Esteban küszködött tavaly Daniellel, most pedig jó a második évében. Szóval úgy tűnik, ez a csapat egy kicsit más, mint a többi, és szükség van némi adaptációra. Próbálom olyan gyorsan csinálni, amennyire csak tudom, de nem aggódom túlzottan. Hamarosan meglesz a dolog, ha nincs már most meg, Imolában ugyanis együtt szeltük át a célvonalat, mint ahogy Portimaóban is.”

Bár az Alpine csapatának nehéz hétvégéje volt Barcelonában, Alonso szerint bőven voltak pozitívumai a Spanyol Nagydíjnak.

„A hétvége úgy alapvetően nagyon pozitívan alakult. Portimaóban versenyképesek voltunk, és nem tudtuk, hogy ez csak a pálya miatt történt-e. Barcelonában viszont újra versenyképesek tudtunk lenni.”

„Szóval azt gondolom – bár várjunk még vele pár versenyt –, hogy mi lehetünk az ötödik csapat a Ferrari és a McLaren mögött. Ez pedig jó hír, mert az első két versenyen nehezebb volt bejutni a Q3-ba.”

„Van még tennivaló, és dolgoznunk kell a stratégián, a gumik megértésén, és a többin is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: 100 százalékot nyújtok, de ez még nem elég Ocon ellen
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!