Friss hírek

Alonso: A 2021-es szabályok visszacsábíthatnak az F1-be

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában úgy nyilatkozott, a Forma-1 2021-re tervezett szabályváltozásai „remek lehetőséget” kínálhatnak számára a királykategóriába való visszatéréshez.

Alonso a 2018-as szezon végén intett búcsút a száguldó cirkusznak, bár többször nyilatkozott úgy, egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy egy napon visszatér az F1-be.

A spanyol versenyző ezen a hétvégén Monzában, az Olasz Nagydíj helyszínén vendégeskedik, az újságírók pedig természetesen kikérdezték őt jövőbeli terveiről.

„Azt hiszem, még ki kell próbálnom néhány pár különféle kihívást a Forma-1-en kívül” – mondta Alonso, aki az elmúlt időszakban az Endurance-világbajnokságon (WEC) versenyzett, illetve megpróbált ismét elindulni a legendás Indy 500-on, kvalifikálnia viszont ezúttal nem sikerült magát.

„Ezeket még nem zártam le – az Indy 500-at, és egyéb dolgokat sem. 2021-ben pedig az új szabályok miatt talán egy más Forma-1-et látunk majd.”

„Azon okok, amik miatt tavaly otthagytam a Forma-1-et, még mindig jelen vannak: egy csapat dominál, a versenyek pedig túl kiszámíthatóak. De 2021-ben ezek a dolgok változhatnak, és talán jó lehetőségek kínálkozhatnak.”

Alonso elárulta, „mindig” tárgyalt csapatokkal a lehetséges visszatérésről, de nem kívánt többet elárulni ezzel kapcsolatban.

A spanyol mindenesetre azt mondja, bár a szabályváltozások vonzóak lehetnek, a 22 futamos versenynaptár kevésbé.

„Bármely más sportág kiszámíthatatlanabb, mint a Forma-1. Ha megnézzük a MotoGP-t, az IndyCart… Szóval vannak dolgok, amiken változtatni kell.”

„Az új szabályokat szerintem ezért hozzák – hogy kiegyenlítsék a mezőnyt egy kicsit, és több lehetőség legyen. Az egyetlen rossz dolog a versenynaptár: 22 verseny megállás nélkül. Elég megterhelő, szóval meglátjuk. Kezdek öreg lenni!”

Alonso egyébként várhatóan rajthoz áll majd a 2020-as Dakar-ralin is.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!