Alonso: A BMW soha nem volt valódi opció - F1VILÁG.HU

Alonso: A BMW soha nem volt valódi opció

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy gondolja, soha nem volt reális esélye arra, hogy a BMW Sauber istállóhoz csatlakozzon a következő szezonban, bár bevallotta, tárgyalt a német-svájci alakulat vezetésével az idény folyamán.

Fernando Alonso úgy gondolja, soha nem volt reális esélye arra, hogy a BMW Sauber istállóhoz csatlakozzon a következő szezonban, bár bevallotta, tárgyalt a német-svájci alakulat vezetésével az idény folyamán.

A spanyol versenyző, aki a szezon végén – szerződése értelmében – szabadon elhagyhatja a Renault-t, úgy érzi, a BMW mindig is bízott abban, hogy megtarthatja Robert Kubica és Nick Heidfeld szolgálatait, és változatlan felállással vághat neki a 2009-es idénynek, ami végül így is lesz.

“Soha nem volt komoly a szándék, mert ők mindig is meg voltak elégedve jelenlegi versenyzőikkel, és nem akartak változtatni” – mondta Alonso az Autosportnak.

“Én sem erőltettem a tárgyalásokat, mert jobban szerettem volna az év végéig várni, és arra koncentráltam, hogy minél jobban teljesítsek a Renault-val, hiszen ez a munkám az idei évben. Túl korainak találtam azt, hogy döntsek a jövőmről. Soha nem volt ez egy valódi lehetőség, sem számomra, sem számukra.”

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen ugyan nem kívánt kitérni arra, miért szakadtak meg a tárgyalások Alonsóval, azt viszont elmondta, hogy Heidfeld szerződéshosszabbításának hátterében a német pilóta elmúlt futamokon mutatott egyre javuló teljesítménye áll.

“Több versenyzővel is tárgyaltunk a jövő évet illetően, azonban neveket nem szeretnék megemlíteni” – magyarázta a német szakember. “Szingapúr egy nagyon erős verseny volt Nick számára, és eredetileg azért is halasztottuk el a bejelentést, mert látni akartuk, vissza tud-e térni régi formájához.”

“Két-három eredményes versenye volt az elmúlt időben, és Szingapúrban is remekül teljesített, ezért is döntöttünk úgy, hogy leigazoljuk a következő idényre, mert ilyen teljesítményre van szükségünk 2009-ben.”

Alonso ismét megerősítette, hogy a szezon vége előtt nem kíván dönteni jövőjéről, habár már csak a Renault és a Honda jöhet számításba számára a következő idényt illetően.

“A szezon végén, mikor befejezem a Brazil Nagydíjat, dönteni fogok” – mondta a kétszeres világbajnok. “Szerződésem van a Renault-val a következő idényre, már csak rajtam múlik, hogy maradok-e, avagy sem.”

“Most viszont csakis a vezetésre szereznék koncentrálni. Nem azért várok, hogy a média ne tudjon miről írni, hanem azért, mert még három verseny hátra van, és a lehető legjobb munkát akarom végezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!