Alonso: A BMW soha nem volt valódi opció

Fernando Alonso úgy gondolja, soha nem volt reális esélye arra, hogy a BMW Sauber istállóhoz csatlakozzon a következő szezonban, bár bevallotta, tárgyalt a német-svájci alakulat vezetésével az idény folyamán.

Fernando Alonso úgy gondolja, soha nem volt reális esélye arra, hogy a BMW Sauber istállóhoz csatlakozzon a következő szezonban, bár bevallotta, tárgyalt a német-svájci alakulat vezetésével az idény folyamán.

A spanyol versenyző, aki a szezon végén – szerződése értelmében – szabadon elhagyhatja a Renault-t, úgy érzi, a BMW mindig is bízott abban, hogy megtarthatja Robert Kubica és Nick Heidfeld szolgálatait, és változatlan felállással vághat neki a 2009-es idénynek, ami végül így is lesz.

“Soha nem volt komoly a szándék, mert ők mindig is meg voltak elégedve jelenlegi versenyzőikkel, és nem akartak változtatni” – mondta Alonso az Autosportnak.

“Én sem erőltettem a tárgyalásokat, mert jobban szerettem volna az év végéig várni, és arra koncentráltam, hogy minél jobban teljesítsek a Renault-val, hiszen ez a munkám az idei évben. Túl korainak találtam azt, hogy döntsek a jövőmről. Soha nem volt ez egy valódi lehetőség, sem számomra, sem számukra.”

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen ugyan nem kívánt kitérni arra, miért szakadtak meg a tárgyalások Alonsóval, azt viszont elmondta, hogy Heidfeld szerződéshosszabbításának hátterében a német pilóta elmúlt futamokon mutatott egyre javuló teljesítménye áll.

“Több versenyzővel is tárgyaltunk a jövő évet illetően, azonban neveket nem szeretnék megemlíteni” – magyarázta a német szakember. “Szingapúr egy nagyon erős verseny volt Nick számára, és eredetileg azért is halasztottuk el a bejelentést, mert látni akartuk, vissza tud-e térni régi formájához.”

“Két-három eredményes versenye volt az elmúlt időben, és Szingapúrban is remekül teljesített, ezért is döntöttünk úgy, hogy leigazoljuk a következő idényre, mert ilyen teljesítményre van szükségünk 2009-ben.”

Alonso ismét megerősítette, hogy a szezon vége előtt nem kíván dönteni jövőjéről, habár már csak a Renault és a Honda jöhet számításba számára a következő idényt illetően.

“A szezon végén, mikor befejezem a Brazil Nagydíjat, dönteni fogok” – mondta a kétszeres világbajnok. “Szerződésem van a Renault-val a következő idényre, már csak rajtam múlik, hogy maradok-e, avagy sem.”

“Most viszont csakis a vezetésre szereznék koncentrálni. Nem azért várok, hogy a média ne tudjon miről írni, hanem azért, mert még három verseny hátra van, és a lehető legjobb munkát akarom végezni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS