Alonso: A Brawn megnyerheti az összes futamot

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Brawn GP akár az összes futamot megnyerheti az idei évben, amennyiben a bíróság szabályosnak minősíti a vitatott diffúzort.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Brawn GP akár az összes futamot megnyerheti az idei évben, amennyiben a bíróság szabályosnak minősíti a vitatott diffúzort.

Ross Brawn alakulata mindenkit elvert a szezonnyitón, ahol az első sorból rajtolva, kettős győzelmet aratott Melbourne-ben.

Legutóbb az 1954-es Francia Nagydíjon történt meg, hogy egy újonc csapat kettős diadalt ért el a Forma-1-ben. Akkor Juan Manuel Fangio vezetésével aratott sikert a Mercedes, az a konstruktőr, melynek motorja a BGP001-es modellt is hajtja.

Az autó azonban nem ebből a szempontból különleges, sokkal inkább a hátsó részén található diffúzor keltette fel a riválisok érdeklődését még a téli teszteken, amely a Williams és a Toyota eleméhez hasonlóan, a szabályok egy más értelmezésére alapozva lett kialakítva.

A vitatott “dupla” diffúzor sokak szerint körönként akár fél –egy másodpercet is hozhat, így mindenképpen előnyt jelent, amit az is bizonyít, hogy a Toyota kizárását figyelmen kívül hagyva, az időmérőn öt vitatott konstrukció végzett az első nyolcban.

A riválisok természetesen már a csütörtöki gépátadáson óvást nyújtottak be a szóban forgó csapatok ellen, ám a stewardok végül szabályosnak minősítették az elemet, amiről a fellebbezés után a Fellebbviteli Bíróság dönt majd április 14-én Párizsban.

Egyesek már most jelezték, hogy megkezdik a vitatott diffúzor fejlesztését, hogy ha szabályosnak minősítik az elemet, azt mielőbb bevethessék, mert annak használata komoly előnyt jelent – bár finomra hangolása így is időbe fog telni.

Alonso is így gondolja, aki az AS-nek a következőket mondta: “A Brawn egy teljesen más szinten versenyez, mint a többiek. Körökkel előttünk járnak, mert egy másik osztályban játszanak. Ha a bíróság nem lép fel április 14-én, akkor azt gondolom, hogy megnyerhetik mind a 17 versenyt.”

Közben a sport háromszoros bajnoka, Niki Lauda is megszólalt az ügyben, aki szerint butaság lenne, ha bárki is azt gondolná, hogy csakis a diffúzor miatt ennyire jó a Brawn autója, mert véleménye szerint mindössze arról van szó, hogy Ross Brawn végezte a legjobb munkát a felkészülési időszakban.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!