Alonso: A Brawn megnyerheti az összes futamot - F1VILÁG.HU

Alonso: A Brawn megnyerheti az összes futamot

HIRDETÉS

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Brawn GP akár az összes futamot megnyerheti az idei évben, amennyiben a bíróság szabályosnak minősíti a vitatott diffúzort.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Brawn GP akár az összes futamot megnyerheti az idei évben, amennyiben a bíróság szabályosnak minősíti a vitatott diffúzort.

Ross Brawn alakulata mindenkit elvert a szezonnyitón, ahol az első sorból rajtolva, kettős győzelmet aratott Melbourne-ben.

Legutóbb az 1954-es Francia Nagydíjon történt meg, hogy egy újonc csapat kettős diadalt ért el a Forma-1-ben. Akkor Juan Manuel Fangio vezetésével aratott sikert a Mercedes, az a konstruktőr, melynek motorja a BGP001-es modellt is hajtja.

Az autó azonban nem ebből a szempontból különleges, sokkal inkább a hátsó részén található diffúzor keltette fel a riválisok érdeklődését még a téli teszteken, amely a Williams és a Toyota eleméhez hasonlóan, a szabályok egy más értelmezésére alapozva lett kialakítva.

A vitatott “dupla” diffúzor sokak szerint körönként akár fél –egy másodpercet is hozhat, így mindenképpen előnyt jelent, amit az is bizonyít, hogy a Toyota kizárását figyelmen kívül hagyva, az időmérőn öt vitatott konstrukció végzett az első nyolcban.

A riválisok természetesen már a csütörtöki gépátadáson óvást nyújtottak be a szóban forgó csapatok ellen, ám a stewardok végül szabályosnak minősítették az elemet, amiről a fellebbezés után a Fellebbviteli Bíróság dönt majd április 14-én Párizsban.

Egyesek már most jelezték, hogy megkezdik a vitatott diffúzor fejlesztését, hogy ha szabályosnak minősítik az elemet, azt mielőbb bevethessék, mert annak használata komoly előnyt jelent – bár finomra hangolása így is időbe fog telni.

Alonso is így gondolja, aki az AS-nek a következőket mondta: “A Brawn egy teljesen más szinten versenyez, mint a többiek. Körökkel előttünk járnak, mert egy másik osztályban játszanak. Ha a bíróság nem lép fel április 14-én, akkor azt gondolom, hogy megnyerhetik mind a 17 versenyt.”

Közben a sport háromszoros bajnoka, Niki Lauda is megszólalt az ügyben, aki szerint butaság lenne, ha bárki is azt gondolná, hogy csakis a diffúzor miatt ennyire jó a Brawn autója, mert véleménye szerint mindössze arról van szó, hogy Ross Brawn végezte a legjobb munkát a felkészülési időszakban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!