Alonso: A büntetés nélkül dobogóra állhattam volna

A Ferrari spanyol világbajnoka, Fernando Alonso úgy érzi, ha nem büntetik meg a vasárnapi Belga Nagydíjon, elérhető lett volna a dobogó számára.


A Ferrari spanyol világbajnoka, Fernando Alonso úgy érzi, ha nem büntetik meg a vasárnapi Belga Nagydíjon, elérhető lett volna a dobogó számára.

Alonso 5 másodperces büntetést kapott a 44 körös futam során, mivel közvetlenül a felvezető kört megelőzően a Ferrari szerelői túl sokáig ügyködtek autóján.

A spanyol versenygépe nem akart beindulni, Alonso elmondása szerint egy akkumulátorhiba miatt, Marco Mattiacci csapatfőnök azonban úgy fogalmazott, az indítóberendezéssel volt gond.

A dobogó harmadik fokára a williamses Valtteri Bottas állhatott fel, Alonso azonban rámutatott arra, a büntetést megelőzően még a finn előtt autózott, így akár ő is befuthatott volna harmadikként.

„A rajtnál az akkumulátor volt a legnagyobb gond, hiszen Bottas előtt voltam a kerékcserét és a büntetést megelőzően, ő pedig végül harmadik lett” – sajnálkozott a spanyol.

„Nagyjából ezen pozíció környékén lehettünk volna mi is.”

„Többé-kevésbé az egész futam során versenyképesnek éreztem magam. Tudtuk, hogy a legtöbb gondot a végsebesség okozhatja, és amikor az embert megbüntetik, és hátrébbról kell felküzdenie magát, a végsebesség hiányának bizony nagy ára van.”

„De összességében versenyképes voltam, és nagyjából elégedett voltam az autó egyensúlyával is.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS