Alonso: A büntetésem mutatja, mennyire rossz a Forma-1…

Fotó: McLaren
Fernando Alonso McLaren
A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso szerint az, hogy büntetést kapott a vasárnapi Japán Nagydíjon, jól mutatja, „mennyire rossz a Forma-1”.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso szerint az, hogy büntetést kapott a vasárnapi Japán Nagydíjon, jól mutatja, „mennyire rossz a Forma-1”.

A spanyol pilóta 5 másodperces időbüntetést kapott a szuzukai versenyen, miután elhagyta a pályát, és jogosulatlan előnyhöz jutott.

Az persze hozzátartozik a történethez, hogy Alonsót Lance Stroll szorította le a pályáról, emiatt volt kénytelen levágni az utolsó kanyart – a manőverért egyébként Stroll szintén 5 másodperces büntetést kapott.

Alonso azt mondja, nem hibáztatja a kanadait a történtekért, hiszen az ifjú versenyző nem látta őt – ráadásul később elnézést is kért. Azt viszont felháborítónak tartja, ahogy a versenybírók döntéseket hoznak a Forma-1-ben.

„Még ha egy versenyző oda is jön elnézést kérni, szerintem nehéz megérteni ezeket a döntéseket… Ez is mutatja, mennyire rossz a Forma-1” – fakadt ki Alonso.

„Rossz a döntések miatt, mert azok véletlenszerűek, következetlenek. Az ember kívül fékez az utolsó kanyarban, az egyik srác nem vesz észre, amiért később elnézést kér… Te a kavicságyba kényszerülsz, és büntetést kapsz. Sajnálatos.”

„Stroll nem látott engem. Ha látott volna, és úgy tesz ki a fűre, az egy másik dolog, de ez egy balszerencsés incidens volt. Mindenesetre sokat nem változtatott a dolgon, a 14. helyett a 12. pozícióban végeztünk volna…”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS