Alonso: A csapatnak köszönhetem a győzelmet - F1VILÁG.HU

Alonso: A csapatnak köszönhetem a győzelmet

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy sokkal inkább a boxban dolgozó szerelőknek, mintsem saját magának köszönheti, hogy győzelmet aratott csapata hazai közönsége előtt az Olasz Nagydíjon.


Fernando Alonso úgy gondolja, hogy sokkal inkább a boxban dolgozó szerelőknek, mintsem saját magának köszönheti, hogy győzelmet aratott csapata hazai közönsége előtt az Olasz Nagydíjon.

A spanyol versenyző fantasztikus dolgot vitt véghez, és beírta magát a Ferrari történelmébe, ugyanis Michael Schumacher 2006-os győzelme után ismét a dobogó legmagasabb fokára repítette csapatát hazai közönsége előtt Monzában.

Miután a rajtnál elvesztette vezető pozícióját Jenson Buttonnal szemben, és a futam javarészét a McLaren versenyzője mögött, a második helyen töltötte, Alonsónak sikerült átlépnie ellenfelén a kiállását követően, amit csapata fantasztikus munkájának tud be.

„Egy nagyon kemény verseny volt a mai, erős ellenfelekkel, és Jensonnal, aki kiválóan vezetett” – mondata Alonso. „A rajt után nagyon nem volt könnyű dolgom, mert Jenson remek tempót diktált, és bár tartani tudtam vele a lépést, nem tudtam megelőzni.”

„A csapat azonban fantasztikusan dolgozott a kiállás alkalmával, és nekik köszönhetően ülhetek most itt, mert a garázsban sikerült megelőznöm Jensont, és átvenni tőle az első pozíciót.”

„Két lehetőségünk volt: vagy egy körrel előbb, vagy egy körrel később kihajtani a boxba. A megfelelő döntést kellett meghoznunk a megfelelő pillanatban. Mikor láttuk, hogy Jenson kijön, tisztában voltunk azzal, hogy egy nagyon jó kört kell összeraknunk, és a többi már csak a szerelőkön múlik.”

„Úgy gondolom, hogy a köröm többé kevésbé rendben volt, semmi különös, azonban a szerelők szuper munkát végeztek a boxban, így nekik köszönhetem, hogy sikerült megszereznem a győzelmet.”

Alonso, aki idei harmadik győzelmével 21 pontra csökkentette hátrányát a bajnokság élén álló Mark Webberrel szemben öt futammal a szezon vége előtt, tisztában van azzal, hogy a legfontosabb az lesz, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsanak a hajrában.

„Úgy gondolom, hogy ez az eredmény extra magabiztosságot és motivációt ad az egész csapat számára” – folytatta. „Továbbra is nagyon keményen fogunk hajtani, és nem fogjuk feladni, hiszen jól látszik, hogy egy jó, vagy egy rossz verseny mindent megváltoztathat.”

Hirdetés

„Ez egy kiváló hétvége volt számunkra, nem úgy, mint Spában, ahol nulláztam. Ez is azt mutatja, hogy egyenletes teljesítményt kell nyújtanunk a hátralévő öt versenyen.”

„Nagyon fontos versenyek várnak ránk a tengerentúlon, ahol mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legjobban teljesítsünk, és egyetlen hibát se vétsünk, máskülönben elbúcsúzhatunk a bajnoki címtől.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!