Friss hírek

Alonso a dobogós helyekért harcolna Budapesten

Fernando Alonso szerint amint sikerül javítaniuk az időmérő teljesítményükön, és a rajtjaikon, versenysebességüknek köszönhetően folyamatosan harcban lehetnek az élen állókkal a dobogós helyekért a szezon második felében.

Fernando Alonso szerint amint sikerül javítaniuk az időmérő teljesítményükön, és a rajtjaikon, versenysebességüknek köszönhetően folyamatosan harcban lehetnek az élen állókkal a dobogós helyekért a szezon második felében.

A Renault kétszeres világbajnoka a két pontot érő hetedik helyen végzett a Német Nagydíjon, ám úgy gondolja, hogy könnyen a dobogóra is felállhatott volna, ha nem hibázik az időmérőn, és nem veszít pozíciókat a rajtnál.

A spanyol csak a 12. helyről vághatott neki a 60 körös megmérettetésnek, így az első két etapban javarészt forgalomban autózott, és csak az utolsó 15 körben nyílt meg az út előtte, mikor letette névjegyét, ugyanis megfutotta a verseny leggyorsabb körét.

Hirdetés
 

Alonso ugyan teljesen befogta a Brawn duóját, már nem maradt elég ideje arra, hogy előrébb kerüljön, pedig a futam végén diktált tempója alapján még a dobogóra is esélyes lehetett volna.

“Mindenképpen sikerült előrelépést elérnünk. A versennyel elégedett is vagyok, de bosszantó, mert csak két pontot szereztünk, ami nem elég nekünk” – mondta a spanyol a riportereknek a Nürburgringen.

“Megvolt bennünk a potenciál ahhoz, hogy akár még a dobogóra is felállhassunk, mert az egész hétvégén gyorsabbak voltunk a Ferrari duójánál, és Felipe a harmadik helyen végzett. Éppen ezért optimistán és magabiztosan várom a következő versenyeket, de mindenképpen javítanunk kell az időmérőinken.”

“Koncentrálnunk kell a szombatjainkra, ott kell lennünk az első ötben-hatban az időmérőn, mert a versenysebességünk elég jó ahhoz, hogy tartani tudjuk ezekeket a pozíciókat. Hiába vagyunk gyorsabbak az előttünk állóknál, ha forgalomban autózunk, esélyünk sincs harcba szállni velük.”

“Bízom abban, hogy javítani tudunk az időmérő teljesítményünkön Budapesten” – folytatta Alonso, aki elégedett volt csapata elmúlt időben végzett munkájával, és azokkal a fejlesztésekkel, amiket bevetettek a hétvégén.

“Egyértelmű, hogy sikerült javítanunk az autón. Néha hiába erőlködsz, nem érzed igazán a különbséget az autón, és a pozíciók is többé-kevésbé ugyanazok maradnak. Viszont ez nem volt igaz erre a hétvégére, mert azok az elemek, amiket feltettünk az autóra, működtek, és végre sikerült igazi előrelépést elérnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!