Alonso a dühös rádióüzenet után tisztázta, nem haragszik csapatára - F1VILÁG.HU

Alonso a dühös rádióüzenet után tisztázta, nem haragszik csapatára

Egyáltalán nem haragszik csapatára, az Aston Martinra a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, bár a Japán Nagydíj vasárnapi közvetítése során egy meglehetősen dühös hangvételű rádióüzenetet hallhatott tőle a közönség.

A spanyol versenyző a gyenge időmérő után csak a 10. helyről vágott neki a szuzukai versenynek, a futam során pedig többször szóvá tette autója gyenge végsebességét. A legemlékezetesebb megnyilvánulása viszont azt követően született, hogy az Aston Martin nagyon hamar, már a verseny 11. körében a bokszba hívta őt kerékcserére.

Alonso a remek rajt után a 6. helyen autózott, a korai kiállással pedig a csapat azokra a versenyzőkre próbált reagálni, akik a spanyol mögött ugyancsak kiálltak kerékcserére. Alonso pedig a verseny későbbi szakaszában küszködött az előzésekkel a gyenge végsebesség miatt, majd a rádión azt üvöltötte csapatának, „az oroszlánok közé dobtatok ezzel a korai kiállással”.

Alonso végül a 8. helyen fejezte be a futamot, a leintés után pedig arról beszélt, egyáltalán nem dühös csapatára.

„Nos, nem voltam ideges. Szerintem ez ugyanaz a klasszikus téma, a FOM rádióbejátszásai, a kontextusból kiemelve” – magyarázta a Motorsport.com kérdésére a spanyol. „Nem tudom pontosan, mások mit mondanak, amikor egy lassabb autó mögött vannak, az egyenesben pedig ellépnek előttük nyitott DRS-sel. Talán azt mondják, ’oké, boldogan maradok itt mögöttük’.”

„De én inkább vagyok motivált, hogy megelőzzem őket. A pályán, ahogy mondtam, még nyitott DRS-sel is lassabb voltam. Szóval egy más stratégiát kértem, kiálltunk és legyőztük őket. Mi így csináljuk. Legyőzünk mindenkit a pályán, még ha a rádió is van a figyelem középpontjában.”

„Azt gondolom, gyorsak voltunk a versenyen, gyorsabbak, mint gondoltuk. A Ferrarik mögött voltam, (Lewis) Hamilton előtt, nem volt rajtam nagy nyomás sem. Azt hiszem, a 12. körben álltunk ki, és szerintem azért, hogy védekezzünk (Yuki) Tsunodával szemben, ami egy kicsit meglepő volt. A kiállás után nyilvánvalóan nagyon hosszú verseny várt rám.”

„Ez talán hiba volt. De utólag könnyű okoskodni. A végeredmény így is a 8. hely lett volna, a topcsapatok mögött. Szóval nem sokat változtatott volna a versenyünkön. Azért voltam dühös, mert szerintem az első kiállás túl korai volt. Nem vitatkoztam. Tudtam, hogy túl korán álltunk ki. És ez nem probléma. Olykor előnyökkel jár.”

Arra a kérdésre, hogy 16 verseny után elkerülhetetlen volt-e, hogy megkérdőjelezze a csapat egy döntését, Alonso így felelt: „Persze. Azt hiszem, két kemény keverékű gumink volt, a Ferrariknak csak egy. Az első kiállással ki akartuk kényszeríteni, hogy ők is hamar kiálljanak. Szóval megértem a stratégiát. Úgyhogy semmi baj nincs vele.”

„De amikor egy nagyon lassú autód van az egyenesekben, és forgalomba kerülsz, akkor lehetnek pillanatok, amikor lendületet veszítesz. Ez történt most, de teljesen rendben vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!