A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alonso a Ferrari dolgozóinak ajánlotta győzelmét

Fernando Alonso boldogan nyilatkozott, miután első ferraris versenyén győzelmet aratott a szezonnyitón, ahol az olaszok versenyzői végeztek az első két helyen, amire legutóbb 2008-ban, a Francia Nagydíjon volt példa.


Fernando Alonso boldogan nyilatkozott, miután első ferraris versenyén győzelmet aratott a szezonnyitón, ahol az olaszok versenyzői végeztek az első két helyen, amire legutóbb 2008-ban, a Francia Nagydíjon volt példa.

A Ferrari hosszú idő óta nem szerepelt ilyen jól a bajnokság első versenyén, pontosan 2004-ben fordult legutóbb elő, hogy kettős győzelmet aratott a szezonnyitón, így a vezetőség nem csoda, hogy boldog, hiszen ennél jobban nem is kezdhették volna a szezont.

Alonso megismételte egyébként elődje, Kimi Raikkönen teljesítményét, aki 2007-ben szintén megnyerte első ferraris versenyét, akkor az Ausztrál Nagydíjnak helyet adó Albert Parkban, és abban az évben világbajnokká is avanzsált.

„Ez egy nagyon különleges nap számomra” – mondta a kétszeres világbajnok a futam utáni sajtótájékoztatón. „Visszatérni a dobogó legmagasabb fokára mindig különleges érzés, de még különlegesebb, ha ezt a Ferrarival éred el.”

„Nem is kezdhettük volna jobban a bajnokságot. Ez a legjobb csapat a világon, nagyon keményen dolgoztunk az egész télen, és a srácok kiváló munkát végeztek a teszteken.”

„Még koránt sincs vége, még csak az első versenyt nyertük meg, de az első illetve a második helyen egy olyan eredmény, amit a srácok Maranellóban megérdemelnek, mert éjt nappallá téve azon dolgoztak, hogy ezt a fantasztikus autót alánk tudják tenni.”

„Ezt az első győzelmet az Olaszországban lévőknek, az itteni szerelőknek, és (Luca) di Montezemolo elnöknek ajánlom. Ez az eredmény nagyon, de nagyon pozitív.”

Alonso azonban tisztában van azzal, hogy ez még csak a kezdet, a bajnokság nagyon hosszú lesz, így egy pillanatig sem szabad önelégültnek lenniük, és továbbra is nagyon keményen kell dolgozniuk, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a szezon hátralévő részében.

„Úgy gondolom, hogy ez nem fontos, mindig ugyanazt mondom, hogy az első három-négy futam nem olyan döntő. Persze értékes pontokat kell szerezned a csapatnak, hozzá kell szoknod a szabályokhoz, a gumikhoz, és magukhoz a versenyekhez” – folytatta.

„Most több pont megszerezhető, azonban ez az első rész nem a döntő fontosságú része a bajnokságnak. Jó itt lenni, de ez nagyban annak a fantasztikus autónak köszönhető, ami a rendelkezésünkre állt a mai napon.”

„A kulcs ahhoz, hogy megnyerd a bajnokságot, nem mást, mint az, hogy végigharcold a szezont. Jó alapunk van, de továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk. Itt az idő a hajtásra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!