Alonso: A Ferrari előrelépett a gumimelegítés terén - F1VILÁG.HU

Alonso: A Ferrari előrelépett a gumimelegítés terén

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy csapatának sikerült előrelépést elérnie a gumimelegítés terén, így sokkal magabiztosabban várhatja a szombati időmérő edzést Kínában.


Fernando Alonso úgy gondolja, hogy csapatának sikerült előrelépést elérnie a gumimelegítés terén, így sokkal magabiztosabban várhatja a szombati időmérő edzést Kínában.

A Ferrari nem szerepelt túl fényesen az eddigi időmérő edzéseken, két ötödik rajtpozícióval büszkélkedhet, amit a csapat annak tud be, hogy valamilyen okból kifolyólag az új elemek nem generálnak akkora leszorítóerőt, amekkorát a szélcsatornában kapott adatok alapján produkálniuk kellene, így a gumik nem melegszenek fel egy kör alatt.

A csapat a pénteki szabadedzéseken rengeteg aerodinamikai tesztet végzett el, és Alonso úgy gondolja, hogy sikerült is előrelépést elérniük a gumifronton, így magabiztosabban várhatják a holnapi időmérőt.

„Úgy gondolom, hogy jobb volt a helyzet itt a mai napon” – mondta a spanyol a riportereknek a második szabadedzést követően.

„Ausztráliában probléma volt a gumik üzemi hőfokra való felmelegítése, Malajziában sem voltunk kibékülve a helyzettel, de itt valami miatt sokkal jobban állunk ezen a téren.”

„Felipe és jómagam is sokkal könnyebben felmelegítettük a keményebb keverékeket, mint az első két versenyen, szóval biztos vagyok abban, hogy mind a versenyen, mind a kvalifikáción jobb formában leszünk ezen a helyszínen.”

A Ferrari versenytempójával eddig sem volt gond, a problémát leginkább az időmérő edzésen mutatott relatíve gyenge teljesítménye okozta, ám Alonso elmondta, hogy semmiképpen nem fogja beáldozni versenystratégiáját csak azért, hogy jobb rajtpozíciót érhessen el az időmérőn.

„Amit most tennünk kell, hogy fejlesztjük az autót” – folytatta a kétszeres világbajnok. „Ha az autó jó, az időmérő is jó lesz, és a verseny még jobb lesz, szóval ezt kell most tennünk.”

„Időt kell találnunk az autóban, javítanunk kell bizonyos területeken, és az időmérő illetve a versenytempó be fog érni, minden könnyebbé válik majd, a stratégia működni fog és sokkal könnyebb lesz az egész.”

Hirdetés

„Ez az elsődleges prioritás most számunkra: minél gyorsabban javítani az autón, minden egyes versenyre új elemeket vinni és bízni abban, hogy azok elég jól működnek majd.”

„Tisztában vagyunk azzal, hogy más csapatok is jönnek elő újításokkal, nekünk az a feladatunk, hogy még többel kell előrukkolnunk.”

Ami a hétvégi esélyeit illeti, Alonso így folytatta: „Ki tudja? Ez a Forma-1. Ez egy teljesen kiszámíthatatlan sport, bármi megtörténhet a vasárnapi versenyen. Vannak csapatok, akik esélyesebbek, ezt be kell látni, mert úgy érzem, hogy a Red Bull még mindig egy kicsivel gyorsabb nálunk.”

„A McLaren is egy kicsivel gyorsabb, szóval ők esélyesebbek, de a legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, és ha valahogy harcba tudunk szállni a győzelemért, akkor azt meg fogjuk tenni, ez nem vitás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!