Alonso: A Ferrari felkészült a szezonnyitóra - F1VILÁG.HU

Alonso: A Ferrari felkészült a szezonnyitóra

HIRDETÉS

Fernando Alonso meg van győződve arról, hogy a Ferrari száz százalékosan készen áll a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra, miután pénteken befejezte téli tesztprogramját, ahol szombattól átadja a volánt csapattársának, Felipe Massának.

Fernando Alonso meg van győződve arról, hogy a Ferrari száz százalékosan készen áll a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra, miután pénteken befejezte téli tesztprogramját, ahol szombattól átadja a volánt csapattársának, Felipe Massának.

A kétszeres világbajnok fantasztikus tempót diktált hazai közönsége előtt a spanyol ringen, ahol alig lemaradva Nico Hülkenberg mögött, a második helyen végzett.

A Ferrari F10 teljesítménye azonban mind a rövid, mind a hosszú etapokon kiváló volt, így a csapat magabiztosan várhatja a március közepén megrendezésre kerülő szezonnyitó Bahreini Nagydíjat, ahol végre tiszta képet kaphatunk az erőviszonyokról.

“Azt nem tudom megmondani, hogy győztes autónk van-e, azonban az biztos, hogy a csapat fantasztikus munkát végzett” – mondta Alonso a riportereknek Barcelonában, miután befejezte a télre kiírt hét napos tesztprogramját.

“Az autó kiválóan muzsikált az összes téli teszten, és szerencsés voltam, mert javarészt száraz pályán körözhettem, bár a jerezi tesztprogramba csúnyán belerondított az időjárás, hiszen szinte minden nap esett az eső.”

“Összeállítottunk egy listát még mielőtt megkezdtük volna a tesztelést, és a mai nap folyamán az utolsó elemeket is leellenőriztük, így szerintem úgy érkezhetünk meg Bahreinbe, hogy megfelelően elvégeztük a munkánkat, aztán majd meglátjuk.”

“Azt még túl korai lenne kijelenteni, hol állunk riválisainkhoz képest, de szerintem ki fogjuk hozni a maximumot magunkból, és az autóban rejlő lehetőségekből” – tette hozzá Alonso, aki a Red Bullt, a McLarent, és a Mercedest tartja legnagyobb ellenfelének.

“A négy élcsapat lesz a legnagyobb ellenfelünk, akikről mindig is beszélünk, azonban lesznek olyanok is, akik meglepetést okozhatnak a szezon elején, mint a Sauber vagy a Renault, de azt gondolom, hogy a McLaren, a Mercedes, és a Red Bull lesz az a három gárda, amelyre hosszú távon oda kell figyelni.”

Alonso ismét megerősítette, hogy az F10 a legjobb autó, amit valaha vezetett az F1-ben, ám hozzátette, hogy ez még nem azt jelenti, hogy a legjobb lesz az idei mezőnyben, amire csak a szezonnyitón fog fény derülni március közepén.

“Ez a legjobb autó, amit valaha vezettem, de lehetetlen megmondani, hogy ez lesz-e a legjobb autó a mezőnyben, erre csak az első versenyen fog fény derülni, de elégedett vagyok, mert fantasztikusan sikerült számunkra a februári felkészülés.”

Hirdetés

“Egy teljes versenyhétvégét szimuláltunk, és az autó remekül viselkedett. Egyáltalán nem aggódom Bahrein előtt” – tette hozzá Alonso, aki nem számít meglepetésre a szezonnyitón.

“A szabályok pontosak az idei évben, és az összes csapat hasonló koncepciót követett, nem úgy, mint a tavalyi évben, így nem hiszem, hogy bármiféle nagy meglepetés lenne Bahreinben.”

“Azonban ha valaki valami innovatívval előáll, meg fogjuk nézni, és azonnal válaszolni fogunk rá egy sokkal jobb megoldással.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!