Friss hírek

Alonso: A Ferrari képes vb-címet nyerni 2013-ban

Fernando Alonso szerint minden adott ahhoz, hogy a Ferrari harcban szállhasson a bajnoki címért az idei évben, miután kipróbálta csapata vadonatúj versenygépét kedden Barcelonában.


Fernando Alonso szerint minden adott ahhoz, hogy a Ferrari harcban szállhasson a bajnoki címért az idei évben, miután kipróbálta csapata vadonatúj versenygépét kedden Barcelonában.

A spanyol versenyző ugyan elmondta, hogy vannak még dolgok, amin dolgozni kell, azonban sokkal jobb az idei versenygép, mint elődje volt a téli tesztek ezen szakaszában, így magabiztosan várja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

„Erősek leszünk Ausztráliában” – nyilatkozta Alonso, aki a harmadik helyen zárta a napot, miután 110 kört teljesített a katalán ringen.

„Javítanunk kell azon, amit tavaly csináltunk, mert az egyértelműen nem volt elég, a második helyen végeztünk a bajnokságban, most viszont elsők szeretnénk lenni. Tavaly a világbajnoki címért harcoltam egy olyan autóval, amely két másodperces lemaradásban volt a téli teszteken.”

„Szóval pozitívnak kell lennünk, és hinnünk kell, hogy ismét a bajnoki címért fogunk harcolni az idei évben, ha még egy kicsit javulni tudunk.”

Alonso azt is hozzátette, hogy az idei versenygép nagyban hasonlít elődjére, így nem érte akkora meglepetés, mint a tavalyi év elején.

„Renden volt az autó, jól éreztem magam, minden úgy ment, ahogy vártam, azt mondhatom, hogy a (tavalyi szezonzáró) brazil futamon használt autó folytatása” – magyarázta. „Ez jó dolog, hiszen a tavalyi évben igencsak meglepődtem, mikor először vezettem az új autót.”

„Az élmezőnyben kell lennünk, és ehhez nagyon jó munkát kell végeznünk a télen. Ennek érdekében folyamatosan fogjuk bevetni az új elemeket. Az utolsó tesztre és a szezonnyitóra is újításokkal készülünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek