Friss hírek

Alonso: A Ferrari lesz az utolsó csapatom

Fernando Alonso bízik abban, hogy a Ferrarinál fejezheti be f1-es pályafutását, miután elhintette, hogy jelenlegi három évre szóló szerződése lehetővé teszi a folytatást, így reményei szerint addig maradhat, amíg csak szeretne.

Fernando Alonso bízik abban, hogy a Ferrarinál fejezheti be f1-es pályafutását, miután elhintette, hogy jelenlegi három évre szóló szerződése lehetővé teszi a folytatást, így reményei szerint addig maradhat, amíg csak szeretne.

Hónapok óta tartó találgatásoknak vetett véget a Ferrari azzal, hogy szerda este hivatalosan bejelentette Alonso érkezését, aki már a jövő évtől Felipe Massa csapattársaként folytathatja karrierjét, miután Kimi Raikkönennel szerződést bontott az olasz alakulat.

Alonso új szerződése 2012-ben jár majd le a Ferrarival, ám az olasz és a spanyol média is azt gyanítja, hogy a kontraktus már első lépésben lehetővé teszi, hogy 2014-ig hosszabbítsanak, ha az első három év a várakozásaiknak megfelelően alakul.

Hirdetés
 

A kétszeres világbajnok nyilatkozata is ezt a feltételezést erősíti, aki csütörtökön elmondta, hogy reményei szerint szerződése lejárta után is maradhat az olaszokkal, és a Ferraritól vonulhat vissza.

“Igazán azt gondolom, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapatom a Forma-1-ben” – idézte Alonsót a Reuters hírügynökség. “Elhagyni a Ferrarit, és csapatot váltani, mindig visszalépés, mert a Ferrari több mint egy csapat, és velük akarom befejezni karrieremet.”

“A jelenlegi szerződés három évre szól, és aztán van néhány opció a folytatásra. Szóval bízom abban, hogy addig tudom folytatni, amíg csak akarom, és itt fejezhetem be versenyzői pályafutásomat sok-sok győzelemmel” – tette hozzá a 28 éves spanyol.

Bár korábban az a hír járta, miszerint magával viheti mérnökeit a Ferrarihoz, ahogy azt anno Michael Schumacher is tette, Alonso cáfolta ezeket a híreszteléseket.

“Nincs tervben, hogy bárkit is magammal viszek. Úgy gondolom, hogy a Ferrari elég profi ahhoz, hogy a legjobb szakembereket szerződtesse a Forma-1-ben, így képesek arra, hogy a legjobb autót tegyék össze a jövő évre” – mondta Alonso, aki egyelőre még nem tudja, hogy ki lesz a versenymérnöke.

Arra a kérdésre, hogy milyen a kapcsolata leendő csapattársával, Felie Massával, a spanyol pilóta a következőket felelte: “Mindketten latinok vagyunk… és ez szerintem jó lesz. Továbbá Felipe már évek óta a csapatnál van, így rengeteget segíthet nekem, hogy a lehető leggyorsabban be tudjak illeszkedni.”

Alonso azt is elmondta, hogy továbbra is kapcsolatban áll egykori csapatfőnökével, a szingapúri csalásügy miatt a motorsporttól élete végéig eltiltott Flavio Briatoréval, aki korábban karrierjét egyengette.

“Néhány alkalommal beszéltem vele, és nagyon örült a fejleményeknek. Tudja, hogy mit jelent a Ferrari, és nagyon örül a karrieremnek.”

“Telefonon beszéltem vele, és nem igazán aggódik a saját ügye miatt. Tegnap éppen a tengerparton pihent” – tette hozzá a kétszeres világbajnok, aki elmondása szerint csak a múlt héten írta alá módosított, 2010-től szóló szerződését a Ferrarival.

A BBC úgy tudja, hogy Alonso évi 19-25 millió euró közötti fizetést kap az olaszoktól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!