Alonso: A Ferrari utolérhetetlen lesz a versenyen - F1VILÁG.HU

Alonso: A Ferrari utolérhetetlen lesz a versenyen

HIRDETÉS

Fernando Alonso kizárta annak a lehetőségét, hogy harcba szállhat a Ferrari versenyzőivel a ma délután megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon, ugyanis véleménye szerint az olaszok utcahosszal verik a teljes mezőnyt.

Fernando Alonso kizárta annak a lehetőségét, hogy harcba szállhat a Ferrari versenyzőivel a ma délután megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon, ugyanis véleménye szerint az olaszok utcahosszal verik a teljes mezőnyt.

A Renault spanyol versenyzője a Ferrari duója, Kimi Raikkönen és Felipe Massa mögül, a harmadik helyről várhatja a francia futam rajtját, miután Lewis Hamilton tíz rajthelyes büntetése miatt csak a tizenharmadik pozícióból indulhat.

Alonso azonban úgy gondolja, hogy az olaszok párosa befoghatatlan lesz a délutáni versenyen. A spanyol bajnok viszont bízik benne, hogy az idei évben először, reális esélye lehet a dobogóra.

“A Ferrari nem ellenfelünk, hiszen bármit is csinálunk, túlságosan gyorsak ahhoz, hogy befoghassuk” – mondta Alonso a riportereknek Magny-Cours-ban. “A többiek azonban közel vannak hozzám. Néha ők a gyorsabbak, néha pedig mi. Harcba szállhatunk velük a dobogóért. Csak remélni tudom, hogy kihasználjuk jobb rajtpozíciónkat.”

Alonso tisztában van azzal, hogy csapata rengeteget fejlődött az elmúlt versenyeken, azonban nem száll el a kezdeti sikerektől, mert tudja, az elsődleges feladatuk az, hogy ismét elkezdjék a pontgyűjtést.

A kétszeres világbajnok eddig mindössze csak kilenc pontot szerzett az idei évben, és az elmúlt öt versenyen egyszer sikerült csak az első nyolcban végeznie. Alonso azonban nem aggódik, mert úgy érzi, csapata jó irányba halad.

“Az időmérőn nagyon jól mentünk. Az elmúlt versenyeken is kiválóan szerepeltünk, és az időmérőn is jó helyezést értünk el, de elsődleges célunk az, hogy befejezzük a futamot, és pontokat szerezzünk. Sajnos az elmúlt versenyeken az volt a baj, hogy kiestünk. Montrealban meglepetést szereztem a csapatnak az időmérőn, és az autó jónak tűnt, de itt még jobb.”

“Mindkét autónk remekül ment, Nelson ugyanolyan időt ment a második etapban, mint Kubica, mindössze fél századdal maradt csak le tőle, és ezért nem jutott be az utolsó körbe.”

“Autóink többé már nem a mezőny hátsó régiójában foglalnak helyet. Elégedettek vagyunk a fejlődéssel, és még több van bennünk. Tudjuk, mi az autónk gyengéje, és keményen dolgozunk, de semmi nem jön egyik pillanatról a másikra.”

“Több hónapos fejlesztési programra van szükséged, ami nekünk megvan, már csak le kell szüretelni a kemény munka gyümölcsét” – tette hozzá Alonso.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!