Alonso: A Ferrarinak jobb versenyzőt kell találnia

Fernando Alonso figyelmeztette a Ferrarit, hogy amennyiben meneszti Felipe Massát az év végén, egy jóval erősebb versenyzőt kell a helyére ültetnie, ha eredményes akar lenni a jövőben.


Fernando Alonso figyelmeztette a Ferrarit, hogy amennyiben meneszti Felipe Massát az év végén, egy jóval erősebb versenyzőt kell a helyére ültetnie, ha eredményes akar lenni a jövőben.

Massa jövője már a szezon első néhány versenye óta bizonytalan, ugyanis a brazil pilóta nem tudja hozni azokat az eredményeket, amiket csapata várna tőle, és messze alulmarad csapattársával szemben, aki jelenleg magabiztosan vezeti a bajnokságot.

Egyesek szerint többen, köztük Sergio Perez is kopogtat a Ferrari ajtaján, azonban Alonso pimasz kijelentést tett, ugyanis elmondta, hogy egyelőre csak „kis neveket” lát csapata listáján, akik még csak felvenni sem tudják a versenyt Massával.

„Immáron három éve dolgozom együtt Felipével, és nagyon jó kapcsolatban állok vele. Ha a csapat úgy dönt, hogy lecseréli, akkor bárki is érkezzen a helyére, annak jobbnak kell lennie nála” – nyilatkozta a spanyol pilóta a riportereknek Szingapúrban.

„Több nevet láttam már leírva, de nem tudom, hogy ezek a nevek a szív, vagy az ész által vezérelve kerültek a listára. Azok a kis nevek, akiket hallok, összehasonlítva Felipe eddig a Forma-1-ben elért sikereivel és tetteivel, eltörpülnek mellette.”

A kétszeres világbajnok azt is hozzátette, hogy a Ferrarinak azt is figyelemben kell tartania, hogy egy olyan pilótát találjon, aki tiszteletben tartja az olasz alakulat tradícióit és képes a csapatért dolgozni.

„Úgy gondolom, hogy tiszteletben kell tartanunk a döntést, amit a csapat meghoz” – folytatta. „Véleményem szerint egy olyan versenyzőre van szükségünk, aki tiszteli a Ferrarit, tiszteli a tradíciókat, és tudja, hogy mi a csapatért dolgozunk, a piros autókért és ez az elsődleges.”

Massa közben elmondta, hogy ő megpróbál minél jobb teljesítményt nyújtani, anélkül, hogy túlságosan stresszelne jövője miatt.

„Folytatnunk kell, meg kell próbálni jó eredményeket szerezni, a legjobb tudásunkat nyújtani az autóban, mindent a lehető legjobban összerakni” – magyarázta.

„Ez az, amit mindig is próbálok, és ez a legfontosabb dolog számomra. A szerződésem még nincs aláírva, de már nagyon várom, hogy ez megtörténjen.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!