Friss hírek

Alonso a Ferrarinál? Ezt mondják a McLarennél!

Monte Carlo, Monaco
Thursday 24 May 2018.
Fernando Alonso, McLaren.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _1ST4317

Az elmúlt napokban napvilágot látott a pletyka, miszerint Fernando Alonso egyeztetéseket kezdett a Ferrarival arról, hogy 2019-ben visszatérne Maranellóba.

A spanyol sajtóban terjedt el a hír, miszerint az Alonso útját egyengető Flavio Briatore szeretné visszavinni a kétszeres világbajnokot a Ferrarihoz, és erről állítólag Spanyolországban már egyeztetések is folytak.

Briatore még Bakuban úgy nyilatkozott, nem tudja, hogy Alonso marad-e a McLarennél 2019-ben, de egy biztos: a brit istállónak fejlődnie kell.

„Adniuk kellene Fernandónak egy TV-t az autóba, hogy legalább élvezze a versenyt” – mondta még akkor az olasz, utalva a McLaren nem éppen kimagasló formájára.

„Hogy Fernando marad-e a McLarennél? Nem tudom. De egy olyan motorral, mint a Renault-é – ami egy nagyon jó motor – a csapatnak fejlődnie kell. Tavaly a Honda jelentette a problémát, de idén nem tudom… A probléma az, hogy az autó túl lassú.”

Az Alonso-Ferrari pletyka kapcsán Zak Brown, a McLaren ügyvezetője is megszólalt a minap: a szakember igyekezett kerülni a válaszadást, azt azonban elárulta, nyáron ülnek majd le tárgyalni a kétszeres világbajnokkal a folytatásról.

„Mi is beszélünk a pilótáinkkal, és az is teljesen normális, hogy más versenyzőkkel is szóba elegyedünk a bokszutcában. Fernandóval megállapodtunk abban, hogy nyáron majd időt szánunk arra, hogy eldöntsük, mit is akarunk tenni. Ha készen áll, szól majd” – mondta a szakember, majd világossá tette: „Alonso addig vezet a McLarennél, ameddig csak akar.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Alonso a Ferrarinál? Ezt mondják a McLarennél!
Videó: Bottas már beült a 2021-es Mercedesbe
Bemutatót tart ma a Ferrari F1-es csapata
Videó: Kubica vitte pályára az új Alfa Romeót
Verstappen igyekszik reálisan látni bajnoki esélyeit