Alonso: A Ferrarinál fogom befejezni pályafutásomat

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso kizárta annak lehetőségét, hogy más Forma-1-es csapatnál versenyezzen pályafutása hátralévő részében.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso kizárta annak lehetőségét, hogy más Forma-1-es csapatnál versenyezzen pályafutása hátralévő részében.

A spanyol versenyző jelenleg érvényben lévő szerződése 2016 végéig szól, ám elmondása szerint nyitott arra is, hogy ezt követően is versenyezzen az olasz istállónál.

Alonso jelenleg élen áll a bajnoki pontversenyben, így jó esélye van arra, hogy idén megszerzi harmadik világbajnoki címét – a Ferrari színeiben pedig az elsőt.

„A szerződésem 2017 előtt lejár, és momentán azt gondolom, túl korai megmondani, hogy fogok érezni akkor, milyen lesz a motivációm” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Ha továbbra is motivált és sikerre éhes leszek, akkor szeretném folytatni, ha pedig ezt teszem, akkor kizárólag a Ferrarival. Ha pedig úgy érzem akkor, hogy ideje abbahagyni és egy új életet kezdeni, akkor abban az évben döntök majd.”

„Évek óta versenyzem már, és ez egy nagyon megterhelő élet és sportág. Tudom, hogy eljön majd a nap, amikor abba kell hagynom. Majd meglátjuk, hogy erre mikor fog sor kerülni.”

Alonso számára kiábrándítóan alakult a múlt hétvégi Belga Nagydíj, miután már az első kanyarban kiesett a Romain Grosjean által előidézett baleset következtében.

A spanyol azóta elárulta, volt csapattársa már elnézést kért tőle, és szerencse a szerencsétlenségben, hogy versenyautójának motorja nem sérült meg a balesetben.

„A motor rendben van, nincs probléma vagy sérülés, szóval van egy friss erőforrásunk legfőbb riválisaimhoz képest. Ez nem jelent nagy teljesítménybeli előnyt, de megbízhatóság szempontjából mindig jól jön.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!