Költségplafon-ügy

Alonso a forgalmat okolja, de bízik a pontszerzésben

Csak a 13. helyet szerezte meg a Forma-1-es Holland Nagydíj szombati időmérő edzésén Fernando Alonso, a spanyol pilóta pedig azt mondja, ennek egyik legfőbb oka, hogy Sergio Perez akadályozta őt a kvalifikáció második szakaszában.

Alonso jó tempót mutatott az időmérő során, és jó eséllyel pályázott arra, hogy beverekedje magát a top 10-be, a Q2-ben futott második gyorsköre azonban nem sikerült túl jól: az Alpine versenyzője a 9-es kanyarban érte utol Sergio Perezt, aki ugyan megpróbált időben lehúzódni a kétszeres világbajnok elől, ám így is megzavarta a spanyolt, aki ezt követően a 10-es kanyarban is elkövetett egy hibát.

Alonso végül nem jutott be a Q3-ba, így meg kell elégednie a 13. rajthellyel. Bár a fent említett pillanatban hevesen panaszkodott a csapatrádión, az időmérő után már jóval higgadtabban nyilatkozott.

Hirdetés
 

„A forgalom!” – vágta rá Alonso arra a kérdésre, hogy mi jelentette a különbséget a szabadedzés, illetve a szombat délutáni időmérő között. „Az autó nagyon jó volt az időmérőn, A 6. vagy 4. helyen végeztem a Q1-ben, és aztán a Q2-ben első nekifutásra a 8. pozícióban álltunk, majd második próbálkozásra fél másodperccel jobbak voltunk, mint a korábbi körben.”

„Viszont belekerültünk egy kis forgalomba, de ez Zandvoort. Egy nagyon szűk pálya, előfordul az ilyen. Monzában jövő héten könnyebb lesz! Sajnos nem voltunk jó helyen ma. A verseny viszont holnap lesz, és megpróbálunk felzárkózni.”

Alonso tavaly a 9. helyről rajtolva lett 6. Hollandiában, reményei szerint pedig ezúttal is sikerül jó teljesítményt nyújtania. A spanyol szeretné, ha 9 verseny óta tartó pontszerző sorozatát tovább folytathatná Zandvoortban.

„Remélhetőleg sikerül újra jó rajtot venni, szerintem az autó tempója is jó! Egész hétvégén kényelmesen érzem magam benne, és remélhetőleg vasárnapra jó stratégiával tudunk előállni. Előzni nyilván rendkívül nehéz lesz, de az, ha kreatívak és bátrak vagyunk a stratégiával, lehetőségeket kínálhat nekünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso a forgalmat okolja, de bízik a pontszerzésben
McLaren: A szezon utolsó köréig eltarthat a harc az Alpine-nal
Binotto: Ha jobban sikerül a rajt, nyertünk volna Szingapúrban
Az Aston Martint is meglepte, hogy szabályszegéssel vádolják

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!