Friss hírek

Alonso: A Forma-1-nek nincs szüksége hősökre

Fernando Alonso szerint a mai Forma-1-nek nincs szüksége hősökre, a fejvédő elemnek egész egyszerűen létjogosultsága van a száguldó cirkuszban, így be kell azt vezetni a közeljövőben.


Fernando Alonso szerint a mai Forma-1-nek nincs szüksége hősökre, a fejvédő elemnek egész egyszerűen létjogosultsága van a száguldó cirkuszban, így be kell azt vezetni a közeljövőben.

Azt követően, hogy a Red Bull Daniel Ricciardo segítségével pénteken, Szocsiban tesztelte az osztrák istálló által fejlesztett fejvédő elemet, a versenyzők közül ismételten többen kifejtették véleményüket azok kapcsán.

Lewis Hamilton például azt mondta, külsőleg nem tetszenek neki ezek az elemek, ráadásul a hőskorban a veszély hozzátartozott az F1-es versenyzéshez. Alonso szerint viszont a mai Forma-1-nek nincs szüksége hősökre.

„Azt gondolom, a biztonságra kell nagy hangsúlyt fektetni, ebben a sportban ma már nincs szükség hősökre” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Számos balesetet láttunk az elmúlt pár évben, vélhetően valamennyi haláleset az F1-ben és más kategóriákban fejsérülések miatt következett be. Ha van egy megoldás erre, a jövőben senki sem fog megsérülni. És úgy tűnik, lesz megoldás, szóval be kell vezetni.”

Habár Alonso szerint a Red Bull megoldása esztétikusabb a Ferrariénál, a Nemzetközi Automobil Szövetségre (FIA) kell bízni a döntést.

„Bíznunk kell az FIA döntésében. Nekik minden információjuk megvan arra vonatkozóan, hogy melyik a jobb, kényelmesebb és biztonságosabb. Rengeteg olyan tényező van, amit mi nem tudunk kontrollálni.”

„Kívülről nézve a Red Bull megoldása egy kicsit talán esztétikusabb, de az FIA fogja kiválasztani a legjobbat. Remélem, hogy lesznek még további ötletek, mert még nagyon gyerekcipőben jár a dolog, a legfontosabb pedig az, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. Ez egy olyan eszköz, amit már jövőre be kell vezetni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek