Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett! - F1VILÁG.HU

Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!

Fernando Alonso idei ötödik F1-es dobogós helyezését szerezte meg a Monacói Nagydíjon, ahol a szombati ígéretének megfelelően fontosabbnak tartotta az erős pontszerzést, mint a futamgyőzelemért való kockáztatást.

Újabb kiváló eredményt ért el az Aston Martin színeiben Fernando Alonso, aki a Forma-1-es Monacói Nagydíjon a második helyet szerezte meg Max Verstappen mögött. A spanyol pilóta kemény keverékeken rajtolt el a 78 körös versenyen, ellenben Verstappennel, aki a közepeseket választotta. Alonsóék abban bíztak, hogy egy hosszú etappal képesek lesznek átugrani az élen álló Red Bullt, ám Verstappen olyan jól bánt az abroncsaival, hogy erre nem adódott lehetőségük. Alonso helyzetén az érkező eső sem változtatott, így be kellett érnie a második hellyel járó 18 ponttal.

„Nehéz volt, ráadásul a kemény gumik mellett tettük le a voksunkat, így az egyes kanyart illető esélyeink némileg csökkentek. Elnyújtott első etapos stratégiát választottunk, de Max kiválóan vezetett a közepes keverékeken, így állta a sarat a nyitó etap során. Semmi esélyünk nem maradt ellene. Az eső kicsit megbonyolította a dolgokat, nem volt könnyű dolgunk odakint” – magyarázta a spanyol pilóta, aki betekintést nyújtott abba, mennyire nehéz volt vezetni az eső áztatta utcai pályán.

„Sehol sem tudtam padlógázzal menni, az ötöstől a tízes kanyarig pedig minden kanyar bejárata hihetetlenül veszélyes volt. Meglepett, hogy nem volt szükség biztonsági autóra, nem voltak nagyobb balesetek. Mindenki kiváló munkát végzett ma” – dicsérte meg kollégáit a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!