Friss hírek

Alonso: A Hungaroringen még erősebbek leszünk

Egyáltalán nem csalódott, amiért nem tudta megismételni két héttel ezelőtti győzelmét a Nürburgringen a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Egyáltalán nem csalódott, amiért nem tudta megismételni két héttel ezelőtti győzelmét a Nürburgringen a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző a negyedik helyről vághatott neki a vasárnapi viadalnak, és végül Lewis Hamilton mögött a második helyen futott be.

„Iszonyatosan elégedett vagyok a mai eredménnyel” – lelkendezett Alonso a futam utáni sajtótájékoztatón.

„Talán nem ez volt a legkönnyebb hétvégénk. Kicsit küszködtünk pénteken, az időmérőn negyedikek voltunk, fél másodperccel lemaradva a pole-ról. Tehát nem kérdés, hogy egy kicsit többet szenvedtünk ezen a hétvégén.”

„Viszont a nehézségek ellenére másodikak lettünk ma és a győzelemért harcolhattunk, ez pedig fantasztikus eredmény. Másodikak lettünk Valenciában is, Silverstone-ban nyertünk, itt pedig újra az ezüstérmet zsebeltük be.”

Alonso kiemelte, a diffúzor-szabályok körüli mizéria sem zökkentette ki a Ferrari alakulatát, hiszen az elmúlt három versenyen következetes teljesítményre voltak képesek.

„Három különböző szabály, három különböző motorvezérlés, és mégis következetesen jók voltunk, három különböző helyszínen végeztünk az első, illetve a második helyen. Ezeken a pályákon ráadásul a hőmérsékleti viszonyok is teljesen mások voltak, ennek ellenére következetes teljesítmény nyújtottunk, minek hála jó helyzetben vagyunk a bajnokság utolsó részét illetően.”

A kétszeres világbajnok hozzátette, arra számít, hogy a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon még erősebbek lehetnek.

„Egy kicsit melegebb pályahőmérsékletre számítok. A lágy és a szuperlágy gumik előnyt kell, hogy jelentsenek nekünk. Egy hét múlva ismét érdekes hétvégének nézünk elébe.”

„A McLaren előrelépett, a Red Bull rendkívül gyors, szóval nagy kihívás lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek