Friss hírek

Alonso: A jövőm a Ferrari kezében van

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso Szuzukában elárulta, jövője kizárólag a maranellói gárda döntésén múlik.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso Szuzukában elárulta, jövője kizárólag a maranellói gárda döntésén múlik.

Habár a spanyol versenyzőnek 2016 végéig érvényes szerződése van a Ferrarival, szolgálatai iránt élénken érdeklődik a McLaren csapata.

A Ferrari ez elmúlt időszakban jelentős átszervezéseken ment keresztül, Alonso pedig csütörtökön elárulta, a Scuderia vezérkarával közösen mérlegelik a lehetőségeket.

„Mindig a csapat és a tifosi érdekeit tartottam szem előtt – a Ferrari, mint brand nagyobb mindannyiunknál. Szóval az én érdekeim másodlagosak” – mondta Alonso, aki korábban többször úgy nyilatkozott, a Ferrarinál szeretné befejezni F1-es pályafutását.

„Ha tehát van valami, amiről beszélni lehet a jövő vonatkozásában, és az a Ferrari érdekeit szolgálja, akkor megteszem, legyen az bármi is.”

Amikor újságírók konkrétan rákérdeztek arra, ki tudja-e zárni azt, hogy két éven belül a McLaren vagy a Red Bull versenyzője lesz, a spanyol így felelt: „Erre nagyon nehéz válaszolni. Csak ismételni tudom magam: azt teszem, ami a legjobb a Ferrarinak.”

Alonso jövőjével kapcsolatban nyilván akkor születik majd döntés, ha a spanyol megvitatta a dolgot Marco Mattiacci csapatfőnökkel, Szuzukában azonban elárulta, határozott elképzelése volt arról, mit akar tenni 2015-ben.

„Alapvetően az embernek mindig van egy álláspontja, és én valószínűleg már eldöntöttem a dolgot magamban. Nagyon szerencsés voltam, hogy eldönthettem, hol akarok versenyezni a Forma-1-ben, ami nem egy szokványos dolog.”

„Az ember ahhoz a csapathoz szerződik, ahol lehetőséget kap – de láthatunk idén is sok példát olyan versenyzőkre, akik jövőre talán nem lesznek itt, noha remek munkát végeznek. Szóval nagyon szerencsés vagyok, hogy dönthettem a jövőmről, és a legjobbat fogom nyújtani – de a Ferrarival közösen a legkisebb kockázatot vállalva.”

Alonso elismerte, továbbra is kétségbeesetten küzd azért, hogy esélye legyen harmadik világbajnoki címére.

„Nyerni akarok, és készen állok maximalizálni a teljesítményemet, ahogy tettem azt korábban. Jól érzem magam, fitt vagyok és magabiztos. A vezetési stílusommal alkalmazkodtam az idei szabályokhoz. Úgy érzem, pályafutásom legjobb pillanatait élem most, és remélhetőleg ebből profitálni tudok a következő években, és újabb bajnoki címeket nyerhetek – így több mint két trófeával vonulhatok majd vissza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek