Alonso: A kettős pontszerzés nagy lökést ad a Magyar Nagydíj előtt - F1VILÁG.HU

Alonso: A kettős pontszerzés nagy lökést ad a Magyar Nagydíj előtt

HIRDETÉS
A silverstone-i kettős pontszerzés nagy lökést ad az Aston Martin Forma-1-es csapata számára a Magyar Nagydíj előtt — nyilatkozta Fernando Alonso a vasárnapi versenyt követően.
Portrait, Silverstone Circuit, GP2412a, F1, GP, Unnited Kingdom
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

A kétszeres világbajnok a 8. helyen — közvetlenül csapattársa, Lance Stroll — mögött ért célba a vasárnapi Brit Nagydíjon, így az elmúlt időszak sikertelenségei után összejött az Aston Martin számára a kettős pontszerzés. Alonso azt mondja, természetesen nagyon elégedett az eredménnyel — és különösen annak örül, hogy a nehéz körülmények közepette szinte tökéletes versenyt futottak.

„Ez egy olyan verseny volt, ahol mindkét autóval sikerült pontokat szerezni, ami soha nem könnyű. Egyszerű kiesni, összetörni az autót, vagy elkövetni egy nagy hibát a gumicserék során. Szóval már az siker, hogy nagyjából problémamentesen abszolváltuk a versenyt” — mondta a spanyol versenyző.

Arra a kérdésre, hogy sikerült-e előrelépéseket tenniük a csomagjukkal, vagy inkább a körülmények miatt voltak most versenyképesebbek, Alonso így felelt: „Azt gondolom, megértettünk néhány hibát, amit talán elkövettünk Barcelonában és Ausztriában. Összedugtuk a fejünket az osztrák hétvége után, és határozottan jobban akartunk szerepelni hazai versenyünkön. Örülök ennek a 7. és 8. helynek, ez egy remek lökés Magyarország és Spa előtt, szóval sokkal jobb hétvégénk volt most.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!