Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alonso: A kiesésig jól szórakoztam

Nem úgy sikerült Fernando Alonso Forma-1-es visszatérése, ahogy a spanyol szerette volna, azonban az Alpine pilótája szerint ígéretes szezonnak néznek elébe.

Alonso a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon tért vissza a Forma-1-be az Alpine csapatának színeiben: a kétszeres világbajnok a futam előtt a pontszerzést tűzte ki célul maga elé, azonban ez nem sikerült számára.

A 39 éves versenyző a 33. körben egy balszerencsés meghibásodás után kiállni kényszerült a bokszba, és nem is tudott visszatérni a pályára: a fékcsatornába törmelék került, ami túlmelegedést okozott, így feladta a futamot. 

„Ez balszerencse volt, egy hülye véletlen, de ez történt a versenyen. Ezt el kell fogadnunk, tanulnunk kell belőle, de a kiesésig jól szórakoztam” – nyilatkozta Alonso a futam után. 

Volt néhány szép párharcom a többiekkel, és remélem, hogy Imolában ismét készen állunk majd a támadásra.”

A középmezőnyben folyamatos csaták zajlottak a jobb helyekért: Alonso szerint éppen ezért ígéretes szezonnak nézünk elébe, nagyon gyorsan változhatnak az erőviszonyok.

„Ha megnézzük a versenyt, láthatjuk, hogy mennyire kemény a csata a középmezőnyben. Néhány tized óriási különbséget jelent. Úgy gondolom, ez egy nagyon érdekes és küzdelmes szezon lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!