Alonso: A konstruktőri bajnoki címtől elbúcsúzhatunk - F1VILÁG.HU

Alonso: A konstruktőri bajnoki címtől elbúcsúzhatunk

HIRDETÉS

Gyakorlatilag lemondott a konstruktőri világbajnoki címről a Ferrari Forma-1-es csapatának spanyol versenyzője, Fernando Alonso. A spanyol szerint nincs gyors orvosság problémáikra.


Gyakorlatilag lemondott a konstruktőri világbajnoki címről a Ferrari Forma-1-es csapatának spanyol versenyzője, Fernando Alonso. A spanyol szerint nincs gyors orvosság problémáikra.

A kétszeres világbajnok és csapattársa, Kimi Räikkönen csupán a hatodik, illetve hetedik pozícióban fejezték be a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjat, ahol a Mercedes ismét fölényes győzelmet aratott.

A német istálló a konstruktőri tabellán már 131 pontos előnnyel vezet a harmadik pozícióban tanyázó Ferrari előtt.

Alonso elismerte, hiába a fejlesztések, a maranellói alakulat nem tudta csökkenteni hátrányát Barcelonában, éppen ezért tulajdonképpen nincs esélyük arra, hogy befogják az Ezüstnyilakat az idei szezonban.

„Jobbnak kell lennünk ennél. A Mercedes elérhetetlen, de megvan bennünk a potenciál ahhoz, hogy elkapjunk más csapatokat, szóval a második hely elérése a célunk” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

„A verseny maga nehéz volt, a tapadás hiánya, illetve az egyensúllyal kapcsolatos anomáliák miatt az egész hétvége problémásan alakult. Voltak új elemek az autón, de nehéz hétvége volt.”

„Nem lehetünk elégedettek azzal, hogy az élmezőnytől ennyivel lemaradva értünk célba. Tulajdonképpen már az első verseny óta ez a helyzet, hiszen az első versenyeken is egyperces hátránnyal értünk célba néhány biztonsági autós periódussal együtt.”

„Itt nem volt biztonsági autó, szóval az az egy perc most másfél lett.”

Alonso utoljára egy ével, a Spanyol Nagydíjon tudott futamot nyerni a Ferrarival.

Hirdetés

„Ez sajnos nagyon sok idő. Az elmúlt 12 hónapban nem tudtunk a győzelmekért harcolni, és persze javítani szeretnénk ezen. Feltehetőleg ez nem fog olyan hamar megvalósulni, hiszen lényegében kört kaptunk itt. Amikor tehát megérkezünk majd Monacóba, minden bizonnyal nem leszünk olyan helyzetben, hogy nyerjünk.”

„De összpontosítanunk kell, az autó minden egyes területén folytatnunk kell a munkát, hogy erősebbé tegyük.”

Az egyéni tabellán Alonso a harmadik helyet foglalja el, hátránya 51 pont a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!