Friss hírek

Alonso a következetességre hajt az oroszországi remeklés után

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso abban bízik, csapatával, az Alpine-nal képesek lesznek következetesen teljesíteni a 2021-es szezon hátralévő részében, így erős teljesítménnyel zárhatják az idei bajnokságot.

A spanyol pilóta egy kivétellel az utolsó 10 verseny mindegyikén pontot gyűjtött, Szocsiban pedig saját bevallása szerint idei egyik legjobb futamát teljesítette: a változékony körülmények közepette a 6. helyen ért célba, és remek csatákat vívott meg a pályán.

„Szerintem jó eséllyel Szocsiban volt az egyik legjobb versenyem idén” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Az autó versenyképes volt a futamon, a Ferrarikkal, a McLarenekkel és a Red Bullokkal vívott csaták pedig nagyon izgalmasak voltak a vége felé. Néhány kör alatt számos pozíciót nyertünk.”

A spanyol versenyző még két másik versenyhétvégét is kiemelt, ahol különösen erősek voltak.

„A silverstone-i sprintkvalifikáció is szórakoztató volt, mint ahogy nyilvánvaló okokból Magyarország is. Volt néhány remek versenyünk idén, és ami fontos, hogy következetesek voltunk. Meg kell tartanunk ezt a következetességet, és több pontot kell szereznünk a csapatnak, hogy jó helyen zárjuk az idényt.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Törökországba látogat, ahol Alonso utoljára 2011-ben versenyzett – akkor megszerezte negyedik dobogóját ezen a pályán.

„Szép emlékeim vannak a Török Nagydíjakról” – fogalmazott az Alpine versenyzője. „Egy olyan pálya ez, ahol remek gyors kanyarok vannak, és előzési lehetőségek is. A 8-as kanyar egyedülálló kihívás, és várom már, hogy kipróbáljam egy modern Forma-1-es autóval.”

„2006-ban remek csatát vívtam itt Michaellel [Schumacher]. Az utolsó kör utolsó kanyarjában is ott loholt mögöttem. Az volt az egyik küzdelmünk a sok közül abban az idényben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!