Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Alonso: A McLaren a dobogóért harcol majd

A téli teszteken mutatott gyenge szereplés ellenére nem írja le a McLaren-Mercedes alakulatát a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


A téli teszteken mutatott gyenge szereplés ellenére nem írja le a McLaren-Mercedes alakulatát a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző az El Pais című lapnak nyilatkozva elmondta, habár a wokingi gárda folyamatosan azt hangoztatja, hogy az MP4-26-os kódjelű versenygép tempója és megbízhatósága sem kielégítő, nem szabad leírni őket, hiszen egy patinás istállóról van szó.

„Jobbak annál, mint amilyennek tűnnek” – mondta Alonso, aki 2007-ben Lewis Hamilton csapattársaként versenyzett a brit csapatnál.

„A téli tesztek semmit sem árulnak el. Azt mondják, hogy egy kicsit többet vártak maguktól, szóval az is lehet, hogy egy szinten lesznek a legjobbakkal (Ausztráliában), aztán pedig eléjük kerülnek.”

„Majd meglátjuk. A McLaren nem a tizedik helyért fog harcolni, sokkal inkább a dobogóért.”

Alonso emellett beszélt a Forma-1-be idén visszatérő Pirelli abroncsairól is. Elmondta, sokkal nehezebb bánni velük, mint a Bridgestone korábbi termékeivel, ugyanis meglehetősen következetlenül viselkednek a versenypályán.

„Korábban (a Bridgestone abroncsaival) megtehettük azt, hogy egy hosszú egyenes végén teljes erőből a fékre tapostunk. Most, ha így teszünk, blokkolnak a kerekek, különösen a hátsók. A kigyorsítás ugyancsak rosszabb. Korábban sokkal gyorsabban ráléphettünk a gázra egy kanyarból való kigyorsításkor, most azonban elővigyázatosabbnak kell lenni. Sokkal érzékenyebben kell bánni vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS