Friss hírek

Alonso a McLaren segítségét kéri

A Ferrari kétszeres világbajnoka úgy véli, ahhoz, hogy 2011-ben megverje Sebastian Vettelt és megnyerje a világbajnoki címet, a McLaren hathatós segítségére is szükség lesz.Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka úgy véli, ahhoz, hogy 2011-ben megnyerje a világbajnoki címet, a McLaren hathatós segítségére is szükség lesz, elengedhetetlen ugyanis, hogy a wokingi gárda minél több pontot raboljon a listavezető Sebastian Vetteltől.

Alonso Lewis Hamilton mögött másodikként ért célba a Német Nagydíjon, míg a vb-címvédő Sebastian Vettel csak negyedik lett.

„Azt gondolom, továbbra is ugyanaz a helyzet, nehéz dolgunk van, és szükségünk van a Red Bull segítségére is” – vallotta be Alonso, miután újságírók a leintés után a bajnoki esélyekről faggatták a Nürburgringen.

„Ha a harmadik –vagy negyedik helyen fejezik be a versenyt, az elég nekik. De mint azt szombaton is mondtam, ha egy kis esély is van arra, hogy megnyerjük a bajnokságot, akkor a lehető legjobb McLarenre is szükségünk van, mert nekik is folyamatosan a dobogón kell végezniük, nekünk pedig előttük kell célba érnünk.”

„Szükségünk van egy nagyon versenyképes McLarenre, olyanra, mint amilyet vasárnap láttunk, és remélhetőleg Budapesten e két csapat állhat majd a dobogón, nem pedig Sebastian [Vettel].”

Alonso hozzátette, kiváló versenyen vannak túl, és nagyon örömteli látni, hogy a Ferrari autója szinte minden körülmény közepette versenyképes, ami a szezon első felében nemigen volt elmondható.

„Nagyon jó versenyt futottunk, újra a negyedik helyről rajtolva. A futamon olyan gyorsak voltunk minden etapban, mint az élen álló, tehát fenn kell tartanunk a fejlődést, mert jelenleg az időmérő a gyenge pontunk. Összességében azonban nagyon elégedett vagyok.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali mindeközben óvatosságra intett, hiszen – még ha örül is a maranellói gárda következetes teljesítményének – úgy véli, továbbra is a Red Bull áll legelöl teljesítmény tekintetében.

„Ha visszaemlékszünk a tavalyi évre, akkor láthatjuk, hogy Németországban nagyon erősek voltunk, aztán megérkeztünk Magyarországra és 1 másodperces lemaradásban voltunk a Red Bullhoz képest” – mondta a szakember a BBC-nek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek