Alonso a McLarennel áll rajthoz az idei Indy 500-on! - F1VILÁG.HU

Alonso a McLarennel áll rajthoz az idei Indy 500-on!

HIRDETÉS
A McLaren színeiben áll rajthoz az idei Indianapolis 500-on a kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso.
Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates.
Friday 23 November 2017.
Fernando Alonso, McLaren.
World Copyright: Steven Tee/McLaren
ref: _2ST8808 Fabrizio Borra

A spanyol versenyző egyszer már elindult a legendás versenyen, tavaly pedig újra megpróbált rajthoz állni, ám nem tudta kvalifikálni magát az 500 mérföldes futamra.

Alonso eredetileg az Andretti Autosport csapatával kívánt indulni az idei megmérettetésen, ám a pletykák szerint a csapat motorszállítója, a Honda megvétózta mindezt.

A spanyol ezt követően kezdett tárgyalásba a McLarennel, így végül az Arrow McLaren SP Chevrolet színeiben elindulhat a májusi Indy 500-on.

A Ruoff Mortgage által szponzorált autóval a spanyol április 30-án gurulhat pályára először az Indy 500 hivatalos tesztjén, versenymérnöke Craig Hampson lesz majd.

„Versenyző vagyok, az Indy 500 pedig a legnagyobb verseny a világon” – mondta Alonso. „Imádom a hihetetlen rajongókat, akik oly’ különlegessé teszik nekünk, versenyzőknek mindezt, és arra ösztökélnek, hogy vissza akarjak térni!”

„Nagyon tisztelem ezt a versenyt, és mindenkit, aki rajthoz áll rajta, én minden, amit akarok, hogy versenyezzek ellenük, és a legjobbat nyújtsam, ahogy mindig.”

„Fontos volt, hogy felderítsem a lehetőségeimet az idei versenyre, de az Arrow McLaren SP mindig a lista tetején szerepelt. Különleges kapcsolatom van a McLarennel, sok mindenen mentünk keresztül, ez pedig köteléket alkotott köztünk.”

„De még ennél is jobban lenyűgözött az, ahogy az új szervezet fejlődik egy erős csomaggá a Chevrolet-vel való partnerségben. A csapatnál tapasztalt, magasan kvalifikált szakemberek dolgoznak, és nagyszerű források állnak rendelkezésre – meggyőződésem, hogy versenyképesek lehetünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!