Alonso: A Mercedes fantasztikus munkát végez - F1VILÁG.HU

Alonso: A Mercedes fantasztikus munkát végez

HIRDETÉS

Kalapot emelt a Mercedes Forma-1-es csapata előtt a Ferrarit kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok ezzel együtt hisz alakulata feltámadásában.



Kalapot emelt a Mercedes Forma-1-es csapata előtt a Ferrarit kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg rendkívül kiélezett csatát vívott az elsőségért Bahreinben, végül a brit pilóta került ki győztesen, ezzel idei második győzelmét aratva.

A kettős diadalnak köszönhetően a Mercedes tovább növelte előnyét a bajnoki összetettben. A Ferrarik eközben szenvedtek, Alonso kilencedik, Kimi Räikkönen pedig csak tizedik lett.

A finn versenyző a futam után úgy nyilatkozott, a Mercedes-motoros autók „más ligában versenyeznek”, Alonso pedig nemrég azt mondta, a németek egész egyszerűen jobb munkát végeztek.

„A Mercedes fantasztikus volt. Mindenki másnál jobb munkát végeztek, Nico és Lewis pedig fantasztikusan vezetnek, nem hibáznak” – nyilatkozta a spanyol.

„Az esős időmérőn [Malajziában] nehéz körülmények voltak, de egyetlen hibát sem követtek el. Jelen pillanatban úgy tűnik, a bajnokság első felében nem lehet befogni őket, de láthattuk, hogy a Brawn GP is dominált a szezon első részében [2009-ben], és aztán az év végén küszködtek kicsit.”

A kétszeres világbajnok biztos benne, csapata, a Ferrari képes arra, hogy felálljon a padlóról.

„Minden adott ehhez, csak rajtunk múlik, hogy jobban dolgozunk-e a továbbiakban, mint eddig.”

Három verseny után a Ferrari ötödik a konstruktőri bajnokságban, hátránya 78 pont a Mercedesszel szemben. Alonso negyedik az egyéni összetettben, ő 35 ponttal van lemaradva az élen álló Rosbergtől.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!