Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát - F1VILÁG.HU

Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát

HIRDETÉS
Bár nem sikerült megismételnie a két héttel ezelőtti első rajtsoros eredményét, mégis a melbourne-i időmérős szereplését érzi idei legjobbjának Fernando Alonso. A spanyol a negyedik helyről várhatja a futamot, méghozzá a két Mercedes mögül, akiknek tempóján szemernyit sem lepődött meg.
Helmets, Portrait, Albert Park Circuit, GP2303a, F1, GP, Australia
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

Alonso Szahírban az 5., Dzsiddában a 2., most Melbourne-ben pedig a 4. helyől kezdheti majd meg az F1-es futamot. Az Aston Martin versenyzőjének elégedettsége abból fakad, hogy a pole-hoz mért lemaradása most a legkisebb, 407 ezredmásodperc, bár ha a pályák hosszából fakadó különbséget is figyelembe vesszük, százalékos arányban nem volt közelebb az első helyhez a spanyol leggyorsabb Q3-as köre most, mint két héttel ezelőtt.

„A teljesítményünket illetően ez volt a legjobb időmérőnk az eddigi három közül. Most vagyunk a legközelebb a pole-időhöz, az autó könnyen vezethető és gyorsnak érzem magam benne” – méltatta autóját a kétszeres világbajnok, akinek George Russell és Lewis Hamilton Mercedesén is túl kell jutnia valahogy, ha kísérletet szeretne tenni az idei szezon legkeményebb feladatára, Max Verstappen legyőzésére. A Mercedes erős melbourne-i formája sokakat meglepetésként ért, Alonso viszont elmondása szerint nincs azok között, akik elhitték a csapat előző hetekben adott pánikjelentéseit.

„Úgy gondolom, hogy már Dzsiddában is gyorsak voltak. És itt a második edzésen is. Ők mindig gyorsak. A kommentárjaik alapján úgy tűnik, mintha az autójuk a Q3-ra sem lenne jó, de ez nem igaz” – szúrt oda a Mercedesnek, már nem először ezen a hétvégén.

„Dzsiddában is nagyon hasonló tempójuk volt, mint nekem, most ráadásul előlem rajtolnak, szóval nehéz lesz őket megelőzni. A versenyen a Red Bull, a két Mercedes és alighanem a Ferrarik lesznek az ellenfeleink – utóbbiak jobbnak tűnnek az itteni hűvösebb körülmények között, szóval érdekes versenyre számítok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!