Alonso a Mercedeshez méri az Alpine fejlődését - F1VILÁG.HU

Alonso a Mercedeshez méri az Alpine fejlődését

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint az Alpine Forma-1-es istálló a Mercedeshez hasonló fejlődési ütemet szeretne teljesíteni, ám ehhez arra van szükség, hogy időben elkezdjék a 2023-as autó tervezését.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Spanish Grand Prix, Thursday 19th May 2022. Barcelona, Spain.

Minden Forma-1-es szezon közben eljön az időszak a csapatok számára, amikor el kell dönteniük, milyen ütemben helyezik át a hangsúlyt a jövő évi autó fejlesztésére, és vonnak el erőforrásokat az ideitől. A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint az Alpine annak ellenére sem foglalkozhat túl sokat az A522-es kódjelű idei gépével, hogy jelenleg nagy csatát vív a McLarennel a konstruktőri negyedik helyezésért. Ráadásul a Mercedes idei gyors talpra állása is azt példázza számára, hogy nem vesztegethetik az időt.

„Nem hiszem, hogy könnyű dolgunk lesz. Óriási szervezettel rendelkezik [a Mercedes], és tudjuk, hogy előbb-utóbb visszatérnek. A mi tervünk inkább közepes/hosszú távú, amely során a annyit akarunk fejlődni, amennyit ők. Szerintem sok múlik azon, hogy időben elkezdjük a munkát a következő évi autón, így nem kerülünk hátrányba. A nagy csapatok úgy is bele tudnak ebbe vágni, hogy közben párhuzamosan dolgoznak az idei autón. Mások számára ez nagyobb kihívást jelent.”

Alonso szerint az idei autóval nagyszerű munkát végzett az Alpine, egyetlen jelentősebb fejlesztési területnek az A522-es alacsony tempójú teljesítményét nevezte meg.

„Bizonyos kanyarokban némi hátrányban vagyunk. Azt mondanám, hogy a lassú kanyarok jelenleg nem az erősségeink. Az alacsony tempójú kanyarokkal tűzdelt Bakuban láthattuk, hogy egyes autók nagyon erősek voltak. Az AlphaTauri ötödik lett, de az Aston Martin is kimagaslóan teljesített, így ezek a csapatok bizonyos pályákon még feléledhetnek. Nem hiszem, hogy az autónk rendelkezne kifejezetten gyenge ponttal, de szinte minden területen fejlődhetnénk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!