Alonso a nagy forgalomra panaszkodott - F1VILÁG.HU

Alonso a nagy forgalomra panaszkodott

HIRDETÉS

Fernnado Alonso ugyan elégedetten nyilatkozott a Magyar Nagydíjat követően, ahol Nick Heidfeld mögött a negyedik pozíciót szerezte meg, ám bevallotta, a nagy forgalom miatt nem tudott felállni a dobogóra.

Fernnado Alonso ugyan elégedetten nyilatkozott a Magyar Nagydíjat követően, ahol Nick Heidfeld mögött a negyedik pozíciót szerezte meg, ám bevallotta, a nagy forgalom miatt nem tudott felállni a dobogóra.

Annak ellenére, hogy a szombati időmérő edzésen megszerezte az első rajthelyet, Fernando Alonso csak a hatodik pozícióból vághatott neki a mai versenynek, miután a sportfelügyelők öt hellyel hátrébb rangsorolták Hamilton feltartása miatt.

A McLaren spanyol versenyzője a futam elején hosszú ideig beragadt Ralf Schumacher Toyotája mögé, majd mikor tiszta volt előtte az út, fantasztikus köröket autózott. Igen ám, de a feltartásokkal olyan sok időt vesztett, hogy utolsó kiállását követően nem sikerült elmennie Heidfeld mellett, így be kellett érnie a BMW Sauber versenyzője mögött a negyedik hellyel.

“Tudtuk, hogy nagyon nehéz előzni ezen a pályán” – mondta Alonso a futam után. “Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a hatodik helyről a felzárkózás, így célunk a dobogó volt. Közel voltunk hozzá, de éppen, hogy csak lecsúsztunk róla. Azonban a negyedik hely sem rossz. Egy pontot vesztettem az elérhető maximumhoz képest.”

“Szinte az egész versenyen hatalmas volt a forgalom előttem, először Ralf, majd Heidfeld mögött autóztam, így nagyon nehéz volt a pályán tartani az autómat” – folytatta a spanyol pilóta, aki szerint a győzelmébe került a büntetés.

“Szomorú vagyok, mert úgy érzem, ezen a hétvégén én voltam a gyorsabb. Tegnap megszereztem a pole pozíciót, és mikor nem volt előttem senki, roppant gyorsan mentem a versenyen, így szerintem megnyerhettem volna a futamot. Most egy három hetes szünet következik, de legközelebb mindent megteszek annak érdekében, hogy győzelemre törjek.”

Hamilton újabb győzelmével hét pontra növelte előnyét Alonsóval szemben a bajnoki pontversenyben, miközben már csak hat futam van hátra az idei esztendőben. A spanyol viszont úgy érzi, még bármi megtörténhet.

“Úgy gondolom, csak az utolsó versenyen dől el a bajnoki cím sorsa. Két ponttal voltam Lewis mögött, ami most hét pontra nőtt. Azonban pár futammal ezelőtt ez a különbség még 14 pont volt, így nem aggódom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!