Alonso: A pontszerzés nem hat meg, bajnok akarok lenni - F1VILÁG.HU

Alonso: A pontszerzés nem hat meg, bajnok akarok lenni

HIRDETÉS

Elégedett a csütörtöki edzésnap alakulásával a McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso.


Elégedett a csütörtöki edzésnap alakulásával a McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso.

A 2005-ös és 2006-os év legjobbja a második szabadedzés után elárulta, a McLaren autójának fekszik a monte-carlói versenypálya, ezért jó esélyük van arra, hogy vasárnap pontszerző helyen érjenek célba – még ha ez annyira nem is hatja meg őt.

Alonso elárulta, azért van a Forma-1-ben, hogy bajnoki címért harcoljon, és biztos abban, hogy a McLarennél erre esélye is lesz.

„Az edzések úgy alakultak, ahogy vártuk” – mondta a kétszeres Forma-1-es világbajnok.

„Az autó meglehetősen kezesen viselkedett. A gyengénk a nem megfelelő motorerő, ez azonban nem olyan jelentős probléma itt, Monacóban. Meglehetősen sok kört meg tudtunk tenni, rengeteg adatot gyűjtöttünk.”

Alonso kifejtette, új fejlesztéseik ugyan nincsenek erre a hétvégére, mégis közelebb kerülhetnek az élcsapatokhoz.

„Nincsenek újításaink itt, csupán az az oka, hogy közelebb vagyunk az élmezőnyhöz, hogy a pálya karakterisztikája fekszik az autónknak. Kevés egyenes van, a karosszéria jó, ez pedig elég a jó köridőhöz.”

„Meg kell még tennünk néhány kört szombaton, hogy megismerjük a szuperlágy gumikat. Remélem, hogy nem fog esni az eső. Senki sem tudott sokat körözni ezekkel a gumikkal ma, szóval ez nem olyan nagy hátrány számunkra. Mivel sok az ismeretlen, benne van a hibázás lehetősége.”

„Egyszer majd világbajnoki címért szeretnék harcolni a McLaren-Hondával. Egy fejlődési folyamat közepén tartunk, minden egyes hétvégén tanulunk valamit. Szóval számomra nincs nagy különbség egy nyolcadik, egy tizenkettedik, vagy egy tizenötödik hely között.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!