Friss hírek

Alonso: A Red Bull a favorit, de nem verhetetlen

Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka úgy véli, habár továbbra is a Red Bull a hétvége favoritja, korántsem lesz olyan egyszerű dolguk, mint volt Suzukában, ahol Sebastian Vettel révén sima győzelmet arattak.


Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka úgy véli, habár továbbra is a Red Bull a hétvége favoritja, korántsem lesz olyan egyszerű dolguk, mint volt Suzukában, ahol Sebastian Vettel révén sima győzelmet arattak.

Alonso elmondta, a két héttel ezelőtti Japán Nagydíjon már az első szabadedzések után világos volt, hogy az energiaital-gyárosok gyakorlatilag érinthetetlenek, így az időmérőn és a versenyen kizárólag saját magukra összpontosítottak.

Hirdetés
 

„A pénteki idők általában nem túl reprezentatívak, de tudtuk, vagy legalábbis éreztük, hogy az a Red Bull pályája lesz, ami szombaton és vasárnap be is bizonyosodott” – mondta a spanyol a suzukai hétvége kapcsán, majd hozzátette: habár úgy fest, hogy a koreai pálya is fekszik a Red Bull autóinak, nem hiszi azt, hogy az RB6-osok hasonlóan nagy előnyt élveznek majd.

„Itt – mint azt már mondtam – a pénteki nap nem túl fontos, de úgy érezzük, hogy a Red Bullnak itt nem lesz olyan könnyű dolga, mint volt Suzukában, még akkor sem, ha továbbra is ők a favoritok.”

A pályával kapcsolatban a Ferrari versenyzője elmondta, alapvetően tetszik a vonalvezetés, ám az utolsó kanyarban túlságosan nagy esélye van annak, hogy megsérül az alváz, hiszen nagyon agresszíven kell támadniuk a kerékvetőket.

„Tetszik a 4-es, 5-ös, illetve 6-os fordulók alkotta kanyarkombináció az első egyenes végén, nagyon érdekes. Emellett úgy vélem, az előzésre is van lehetőség a 3-as és 4-es kanyarokban.”

„A legrosszabb viszont az utolsó kanyar, illetve az azt megelőző szakasz, a belső kerékvető. Elég keményen hajtunk rá és nagyon megüti a kasztnit.”

Míg Alonso másodikként, addig csapattársa, Felipe Massa mindössze hatodikként zárta a pénteki második szabadedzést, s a brazil versenyző az edzés vége felé csapatrádión azt közölte mérnökével, hogy az F10-es versenygép egyszerűen vezethetetlen az utolsó szektorban.

Massa elmondta, összességében úgy érzi, versenyképes a csapat Koreában, ám nagyon nehezen tudták működésre bírni a Bridgestone abroncsait.

„Küszködtünk azzal, hogy megfelelően működésre bírjuk a gumikat, ezért mondtam ezt a csapatrádión. Egyébként az autó versenyképesnek tűnik” – zárta rövidre a 2008-as év ezüstérmese.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!