Alonso: A Red Bull a hétvége favoritja - F1VILÁG.HU

Alonso: A Red Bull a hétvége favoritja

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy megnyerte a Monacói Nagydíj második szabadedzését, hiszen úgy véli, a Red Bull a hétvége toronymagas esélyese.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy megnyerte a Monacói Nagydíj második szabadedzését, hiszen úgy véli, a Red Bull a hétvége toronymagas esélyese.

A spanyol versenyző az élen zárta a csütörtök délutáni szabadedzést a mclarenes Lewis Hamilton és Nico Rosberg előtt, miközben a címvédő Sebastian Vettel csak ötödik lett.

Alonso azonban úgy véli, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a mai eredményekből, azok ugyanis nem biztos, hogy reprezentatívak.

„Úgy gondolom, még csak péntek van [valójában csütörtök – a szerk.], szóval majd meglátjuk” – mondta Alonso.

„Arra számítok, hogy a Red Bull nagyon versenyképes lesz az időmérőn és azt hiszem, öt nap alatt nem sok minden változik, szóval véleményem szerint ők lesznek az időmérő és a verseny favoritjai.”

„Mindazonáltal igaz, hogy ez egy egyedülálló helyszín, szóval bármi megtörténhet. Nincs helye a hibának, ez pedig komoly tényező lehet.”

Alonso hozzátette, jelen pillanatban nagyon elégedett a Ferrari autójának teljesítményével, az ugyanis meglehetősen versenyképesnek mutatkozott a szűk utcai pályán.

„Az autó jól reagált és tudjuk, hogy itt minden az autóval kapcsolatos bizalomról szól. Ha van egy jó beállításod, akkor később fékezhetsz, gyorsabban behajthatsz egy kanyarba. Jelen pillanatban pedig az autó megadja nekem ezt a lehetőséget, szóval elégedett vagyok, de ez még csak egy edzésnap volt, és tudjuk, hogy szombaton nő majd a feszültség és a nyomás, így szükség van némi mozgástérre, illetve könnyű lesz hibázni.”

A kétszeres világbajnok kitért a második szabadedzés egyik emlékezetes pillanatára is, amikor is a Rascasse-ban majdnem telibe találta csapattársát, Felipe Massát.

Hirdetés

„Szerintem nem Felipe volt a ludas, hanem egy autó elöl. Azt hiszem, az egyik McLaren lassított le minden körben az utolsó kanyarban. Felipe a McLaren miatt lassított” – magyarázta meg a történteket a Ferrari versenyzője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!