Friss hírek

Alonso: A Renault harcba szállhat a vb-címért

Fernando Alonso meg van győződve arról, hogy még harcba szállhat a világbajnoki címért az idei évben, miután a Renault jelentős előrelépést ért el a múlt heti Kínai Nagydíjon bemutatott legújabb fejlesztéseivel, és az új elemek folyamatosan érkeznek.

Fernando Alonso meg van győződve arról, hogy még harcba szállhat a világbajnoki címért az idei évben, miután a Renault jelentős előrelépést ért el a múlt heti Kínai Nagydíjon bemutatott legújabb fejlesztéseivel, és az új elemek folyamatosan érkeznek.

A francia alakulat vezetése egyáltalán nem volt megelégedve az első két versenyen elért eredményeivel, ám a múlt hétvégén megrendezett Kínai Nagydíjon változott valami, és az átmeneti aerodinamikai csomaggal sikerült javulást elérnie.

Alonso a múlt héten szabályosnak minősített duplafedelű diffúzor egy korai verziójának segítségével a második helyre kvalifikálta magát az időmérő edzésen, jóllehet kevés üzemanyag volt az autójában, ami végül a vesztét is jelentette a versenyen, mert a biztonsági autós rajt miatt idő előtt ki kell állnia a boxba.

Bár egyetlen pontot sem szerzett Sanghajban, és lemaradása már 21 pont a listavezető Jenson Buttonnal szemben, Alonso úgy érzi, még semmi nincs veszve, és ha minden jól alakul, akkor még harcba szállhat a bajnoki címért az idei évben.

“Bízom abban, hogy meg tudjuk ismételni a Kínában mutatott teljesítményünket ezen a hétvégén, azaz be tudunk jutni az időmérő harmadik körébe, és harcba szállhatunk a pontszerző helyekért a versenyen” – mondta a kétszeres világbajnok.

“Még a szezon egy igen korai szakaszában vagyunk, és a csapat már most fantasztikus fejlődést ért el, ami arra enged következtetni, hogy képesek leszünk harcba szállni a bajnoki címért a hátralévő versenyeken.”

“Európában még több újítás kerül az autóba, de a szezon olyan szakaszában vagyunk, mikor nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük minden versenyen, mert csak így lehetünk majd harcban a végső győzelemért az évad utolsó részében” – magyarázta Alonso.

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell szintén optimistán látja csapata esélyeit, és azt gondolja, hogy a hétvégén is fel tudják majd venni a versenyt az élmezőnnyel, és ha száraz marad az idő, akkor komoly sikert érhetnek el Bahreinben.

“Úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy legalább olyan jól teljesítsünk az időmérőn, mint Kínában, hiszen tudjuk, hogy az autónk képes erre. Ha pedig száraz marad az idő a futamon, akkor jó esélyünk lesz a pontszerzésre” – mondta Bell.

A McLaren mellett a Renault reagált a leggyorsabban a Fellebbviteli Bíróság múlt heti ítéletére, és már a hétvégén feltette autójára új diffúzora egy kezdeti verzióját, ami egyértelműen pozitívan hatott az R29 teljesítményére.

Bell is elégedetten nyilatkozott az új elemről, ám hozzátette, hogy minden eddiginél keményebben kell dolgozniuk a fejlesztéseken, amennyiben be akarják hozni lemaradásukat, és valóban harcban szeretnének maradni a bajnoki címért.

“Az új diffúzor hozta azt, amit elvártunk tőle, és sokat javított az autó teljesítményén” – magyarázta. “Még sokkal többet ki lehet hozni belőle, mert a diffúzor még egy teljesen új fejlesztési terület, amin keményen fogunk dolgozni a következő hónapokban.”

“Emellett azonban az autó más területeinek fejlesztéseiről sem feledkezünk meg, azokon is dolgozni fogunk a jövőben, mert csak így tarthatjuk a lépést a többiekkel, és kerülhetünk közelebb ellenfeleinkhez.”

Bell azt is megerősítette, hogy a hétvégén már Alonso csapattársa, Nelsinho Piquet is megkapja az új diffúzort Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!