Alonso: A Renault-nak be kell fognia a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Alonso: A Renault-nak be kell fognia a Red Bullt

HIRDETÉS

Fernando Alonso szerint a Renault-nak követnie kell a Red Bull példáját, és az energiaital-gyárosok legutóbbi sikerein felbuzdulva, mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy javítson autói teljesítményén a közeljövőben.

Fernando Alonso szerint a Renault-nak követnie kell a Red Bull példáját, és az energiaital-gyárosok legutóbbi sikerein felbuzdulva, mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy javítson autói teljesítményén a közeljövőben.

A kétszeres világbajnok a hatodik helyre kvalifikálta magát a tegnapi időmérő edzésen Silverstone-ban, ám a gyári csapatot majd’ fél másodperccel előzte meg a szintén Renault motorokkal hajtott Red Bullban ülő Mark Webber, aki a második lett.

Mivel a Renault jelenleg a hetedik helyen áll a konstruktőrök versenyében, 12 ponttal lemaradva a Red Bull Racing mögött, Alonso figyelmeztette a francia alakulatot, hogy mielőbb reagálniuk kell a kialakult helyzetre, ha továbbra is harcban szeretnének maradni a negyedik helyért a szezon hátralévő részében.

“A Red Bull 24 ponttal büszkélkedhet a konstruktőrök versenyében, míg mi csak 12-vel, nem is beszélve arról, hogy míg Mark Webbernek 18 pontja van, addig nekem csak 10 – tehát minden tekintetben előttünk járnak” – mondta Alonso.

“Kiváló teljesítményt nyújtottak, hiszen az első sorba kvalifikálták magukat a versenyre, és eddig is jól végezték a dolgukat. Mindez azonban motiváció lehet számunkra, hiszen tudjuk, hogy motorjaink nem lehetnek rosszak, mivel a Red Bull előttünk van – így ez komoly motivációt ad, hogy mielőbb javítsunk autóink teljesítményén.”

Alonso továbbá azt is elmondta, hogy a Silverstone-ban eddig látottak után – ahol a Red Bull mind a négy versenygépe kiválóan szerepelt – egyértelműen kijelenthető, hogy az Adrian Newey által tervezett RB4-es modell fantasztikusan sikerült, és a Renault-nak keményen kell fejlesztenie, hogy még a szezon vége előtt be tudja hozni lemaradását.

“Úgy gondolom, hogy az elmúlt két versenyen sikerült javítanunk autóink teljesítményén, de nem eleget, hiszen a Red Bull Racing egyértelműen előttünk jár ezen a ringen” – magyarázta a spanyol. “A Toyota is előttünk volt Magny-Cours-ban, így minden a pálya karakterisztikájától, illetve a körülményektől függ.”

“Véleményem szerint a Red Bull egész hétvégén kiválóan ment. Pénteken is nagyon gyorsak voltak, és a szombat reggeli edzésen sem volt velük probléma. Az időmérő első két etapjában, mikor mindenki azonos üzemanyagszinttel köröz, szintén előttünk jártak.”

“A Toro Rosso is kiválóan szerepelt, versenyzői nagyon erősek voltak az időmérőn. Éppen ezért keményen kell dolgoznunk, hogy javulást tudjunk elérni a következő versenyeken, mert a Red Bull az egyik ellenfelünk, és többször kellene előttük végeznünk.”

Arra a kérdésre, hogy mennyi erőforrás áll a csapat rendelkezésére az idei autó fejlesztésére, tudva, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő megváltozott szabályok miatt már most meg kell kezdeni a jövő évi modell fejlesztését, Alonso a következőket mondta: “Nem tudom. Ez a csapat dolga. Nem az én dolgom ezt eldönteni, és erről nyilatkozni.”

Hirdetés

“Kompromisszumos megoldást kell találni. Már most meg kell kezdeni a jövő évi autó fejlesztését, mert a következő idényben komolyan megváltoznak majd a szabályok. Azonban eközben nem szabad megfeledkezned a 2008-as szezonról, mert jó helyen kell végezned a konstruktőrök versenyében – hogy magabiztosabb legyél, és a költségvetésed is jobb legyen. Éppen ezért párhuzamosan kell dolgoznod, ami nem egyszerű” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!