Friss hírek

Alonso: A Renault-nak találnia kell valami pluszt

Fernando Alonso szerint csapatának nagyobb előrelépésre van szüksége ahhoz, hogy közelebb kerülhessen riválisaihoz, és harcba szállhasson az élmezőnnyel, habár sokat javult a szezonnyitó óta, és még van esélye.

Fernando Alonso szerint csapatának nagyobb előrelépésre van szüksége ahhoz, hogy közelebb kerülhessen riválisaihoz, és harcba szállhasson az élmezőnnyel, habár sokat javult a szezonnyitó óta, és még van esélye.

A csapatok szinte kivétel nélkül komoly újításokkal érkeztek az európai szezon első állomásának helyet adó Barcelonába, ahol már a szombati időmérőn képet kaphattunk arról, kinek sikerült a legnagyobb előrelépést elérnie.

Talán a Ferrari és a BMW Sauber javult a legtöbbet az újításoknak köszönhetően, a Renault-nak is sikerült előrelépést elérnie, ám még sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy felvehesse a versenyt ellenfeleivel, legalábbis Alonso szerint.

“Úgy gondolom, hogy egy kicsivel közelebb kerültünk az élen állókhoz, mert a Q1-ben és a Q2-ben kisebb volt a lemaradásunk, mint az első négy futamon” – mondta Alonso a riportereknek az időmérő után, ahol a mezőny legkönnyebb autójával a 8. heyen landolt.

“Mindenképpen javult a teljesítményünk, de a Ferrari és a BMW Sauber közelebb került az élmezőnyhöz, sőt talán még minket is megelőzött, így a pozíciók többé-kevésbé azonosak maradtak, vagy még egy kicsit rosszabb is a helyzetünk, mint korábban.”

“Az elmúlt két versenyen a hetedikek voltunk a Q2-ben, míg a mostani időmérőn csak a tízedik pozícióban végeztünk, pedig jóval kisebb volt a lemaradásunk az élen állókkal szemben, mint az elmúlt versenyeken, Bahreinben, és Kínában.”

“Jobbak vagyunk, és meg vagyunk elégedve az autó teljesítményével, azonban az a probléma, hogy egyre szorosabb a mezőny, ami megnehezíti a helyzetünket.”

“Úgy gondolom, hogy nagyobb előrelépésre van szükségünk. Véleményem szerint, ha futamról futamra fél- és egy tized között javulsz, akkor a pozíciód változatlan marad. Ám mivel az idők nagyon szorosan, bármikor változhat a mezőny képe.”

“Ha valakinek sikerül nagyobb előrelépést elérnie, az meglóghat a többiektől, és pontosan ez az, amire most hajtunk, de ez a fajta ugrás egyikünk számára sem egyszerű” – tette hozzá a spanyol.

Alonso azt is elmondta, hogy tavaly ilyenkor sokkal jobban el volt keseredve, mert jóval nagyobb volt a lemaradásuk az élen állókkal szemben. A spanyol versenyző éppen ezért úgy gondolja, még semmi nincs veszve, lehet keresnivalójuk az idei évben.

“A tavalyi évben nem voltam túl optimista, mert a köztünk és az élen állók közötti különbség másfél másodperc volt. Tavaly ilyenkor már tudtam, hogy a bajnokság véget ért számunkra. Idén viszont csak fél másodperc a lemaradásunk, ami nem olyan hatalmas, szóval még semmi nincs veszve, csak keményen kell hajtanunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!