Alonso: A szezon előtt arra sem számítottunk, hogy összejön idén a dobogó - F1VILÁG.HU

Alonso: A szezon előtt arra sem számítottunk, hogy összejön idén a dobogó

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, a 2023-as szezont megelőzően még arra sem nagyon számítottak, hogy összejön a dobogó az idei világbajnokság során – most viszont úgy állnak, hogy eddig mindhárom versenyen sikerült felállnia a pódiumra.
Portrait, Helmets, Albert Park Circuit, GP2303a, F1, GP, Australia
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

Bahrein és Szaúd-Arábia után Alonso Ausztráliában is egy harmadik helyet szerzett, az Aston Martin pedig Lance Stroll révén is sok pontot zsebelhetett be, ennek köszönhetően pedig a brit istálló a Red Bull mögött a 2. helyet foglalja el a konstruktőri bajnokságban.

A csapat 9 pontos előnyben van a Mercedesszel szemben, mely istálló Lewis Hamilton révén első idei dobogós eredményét szerezte Melbourne-ben. Alonso a vasárnapi futamot követően arról beszélt, bár jól indult a szezon, a folytatásban olyan területen kell helytállniuk, melyen ellenfeleik előnyben vannak velük szemben: a fejlesztési versenyben.

„Őszintén szólva a Mercedes már Dzsiddában is erős volt. Szerintem vasárnap, az egész versenyen 1 tizeden belül volt hozzám képest George, küzdöttem, hogy meglegyenek az az 5 másodperc, szóval nagyon-nagyon szoros volt. Úgy tűnik, az időmérő most igazán fontos, mert a versenytempónk nagyon hasonló, és most egy olyan szakaszába lépünk a bajnokságnak, ami igazán érdekes, a kérdés pedig az lesz, ki fejleszti gyorsabban az autóját” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

„Az első három, Európán kívüli versenyre nehéz fejlesztéseket hozni. Mostantól kezdve viszont talán azt látjuk majd, hogy egy kicsit változik a csapatok közti erősorrend versenyről versenyre, függően attól, hogy ki hoz olyan fejlesztéseket, melyek kellően jók.”

Alonso hozzátette, a kezdeti sikerek ellenére továbbra is alázatosak, mert pontosan tudják, rengeteget kell még tanulniuk ahhoz, hogy legyőzzék a rutinosnak számító topcsapatokat.

„Ami minket illet, most szép napokat élünk. Talán még arra se nagyon számítottunk, hogy dobogóra állunk a szezon során, most pedig három verseny alatt háromszor sikerült. Úgyhogy minden, ami most jön, csak bónusz, és ahogy már mondtam, a 3. és 4. helyért rengeteg pont jár, szóval kihasználunk minden lehetőséget. De tanulnunk kell, fejlődnünk kell csapatként a pályán kívül is, mivel a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari ellen versenyzünk – olyan csapatok ellen, melyek hozzá vannak szokva az efféle fejlesztési tempóhoz. Mi pedig csupán egy tanulási folyamat közepén járunk. Szóval nagyon alázatosan állunk hozzá 2023-hoz, és meglátjuk, hogyan alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!