Alonso: A szingapúri eredmény lökést adott mindenkinek

Fotó: McLaren
Monza, Italy. Friday 31 August 2018. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST6202

A 7. helyen ért célba a legutóbbi, szingapúri versenyen Fernando Alonso, a spanyol pedig abban bízik, a bajnokság következő szakaszában építeni tudnak erre a teljesítményre – még akkor is, ha tudják, a soron következő helyszíneken nem lesz egyszerű dolguk.

A McLaren csapata idén is rendkívül sokat küszködik, Szingapúrban azonban végre sikerült mindkét autóval célba érniük – igaz, a két versenyző közül csak Alonsónak sikerült a pontszerzés.

A korábbi kétszeres világbajnok úgy érzi, erőt meríthetnek az éjszakai futamon látottakból, és továbbra is mindent megtesznek azért, hogy maximalizálják lehetőségeiket.

„A legutóbbi versenyhétvége kétségkívül lökést adott mindenkinek. Az elmúlt pár futamon legalább az egyik autónk kiesett, szóval az, hogy most sikerült mindkettővel célba érni, igazán pozitív – erre kell törekednünk minden egyes futamon” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Nagyszerű volt, hogy sikerült újra pontokat szerezni, és a cél mindig az, hogy minden adandó alkalommal gyarapítsuk az egységeink számát.”

Alonso persze jól tudja, a McLaren autója bizonyos helyszíneken továbbra is szenved majd.

„Tudjuk, hogy a következő versenyek közül néhány nem lesz olyan kegyes hozzánk, mint a szingapúri, és lesznek pályák, melyek nem fekszenek annyira az autónknak. De minden versenyen keményen nyomjuk, sokat tanulunk, és próbáljuk maximalizálni a lehetőségeinket.”

„A szocsi versenypálya egy igazán érdekes és egyedülálló vonalvezetéssel rendelkezik, 90 fokos kanyarokkal – szóval meglátjuk, hogyan szerepel majd itt az autónk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!