Alonso: A teszt az csak teszt, de jók az Aston Martin alapjai - F1VILÁG.HU

Alonso: A teszt az csak teszt, de jók az Aston Martin alapjai

HIRDETÉS
Az előszezoni teszten látottak alapján az Aston Martintól tartanak a rivális csapatok, Fernando Alonso azonban egyelőre visszafogott optimizmussal várja a 2023-as idénynyitót Bahreinben.
action, TS-Live, Bahrain International Circuit, F123T01a, F1, GP, Bahrain
Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

A silverstone-i istálló szinte teljesen átépítette versenyautóját tavalyhoz képest, az AMR23-as kódjelű versenyautó pedig igencsak meggyőzően teljesített a múlt heti, bahreini gyakorláson. Egyes vélekedések szerint az Aston Martin idén képes lehet megszorongatni az F1 topcsapatait, ráadásul ott van az istállónál Fernando Alonso, aki képes lehet kihozni az autóból azt a bizonyos pluszt.

A spanyol versenyző ugyanakkor nem száll el a teszteken látottaktól: bár elégedett az autó teljesítményével, visszafogott optimizmussal várja a bahreini hétvégét.

„Majd a versenyen meglátjuk, szerintem várnunk kell még ezzel. A teszt az csak teszt” – mondta a kétszeres világbajnok. „Azt gondolom, eddig elégedettek lehetünk az autó teljesítményével, hiszen az biztató.”

„Természetesen szerettünk volna előrelépést tenni a tavalyi évhez képest, ami sikerült is. Jó alapokkal rendelkezünk, egy remek platformmal, amivel dolgozni tudunk. De ez még csak úgymond az első nap. Kezdetnek jó, de majd meglátjuk, hogy is állunk.”

Hétvégén már Alonso csapattársa, Lance Stroll is autóba ül: a kanadai kerékpárbalesete után kénytelen volt kihagyni az előszezoni tesztelést. Arra a kérdésre, hogy mit vár a szezon első versenyhétvégéjétől, a Alonso kifejtette: „Örülök, hogy Lance itt van, nyilván hiányzott nekünk a tesztről. Most viszont már extra visszajelzéseket fog adni az autóról.”

„A cél a versenyre az, hogy folytassuk a tanulást az autóról, pénteken pedig Lance remélhetőleg ad némi visszajelzést azzal kapcsolatban, hogy mi a különbség a tavalyi és az idei autó között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!