Friss hírek

Alonso: A varázslatos verseny után folytatódik majd a küszködés

Egyszeri alkalom volt a McLaren szárnyalása Szingapúrban – mondja Fernando Alonso, aki a soron következő versenyeken újra küszködést vár csapatától.

Alonso a 11. helyről rajtolt a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon, melyet végül a 7. helyen fejezett be – a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull autói mögött.

A McLaren az áprilisi Azeri Nagydíj óta nem szerepelt ilyen jól, Alonso azonban nem számít arra, hogy ezt a formát tartani tudják a soron következő versenyhétvégéken is.

„Ez egy rendkívül egyedülálló pálya” – fogalmazott Alonso. „Egy nagyon komplex aszfaltcsík a beállítások szempontjából.”

„Ma leköröztük Magnussent. Monzában és Spában a sok egyenes miatt jobbára ők köröztek le bennünket, szóval azt gondolom, ez a pálya meglehetősen abnormális, és attól tartok, a soron következő versenyeken újra nehézségeink lesznek.”

„A maximumot nyújtottuk. Jól rajtolunk, és aztán próbáltuk optimalizálni a stratégiát – először az ultralágy gumikat használtuk, majd a lágyakat. Ha Magnussen nem váltott volna hiperlágyakra, még a leggyorsabb kör is a miénk lett volna, szóval ez egy mágikus verseny volt számunkra.”

„Tudjuk, hogy valahányszor Szingapúrba látogatunk, esélyünk van, de ehhez ott kell lennünk és meg kell ragadnunk, mert sokszor az apró részleteken bukja el az ember.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!