Friss hírek

Alonso a versenybírókat kritizálja

Kritizálta az Abu Dhabi Nagydíj versenybíráit Fernando Alonso, aki szerint a stewardok jogtalanul büntették őt meg a vasárnapi verseny során.


Kritizálta az Abu Dhabi Nagydíj versenybíráit Fernando Alonso, aki szerint a stewardok jogtalanul büntették őt meg a vasárnapi verseny során.

A kétszeres világbajnok a 17. helyen zárta a 2015-ös szezon utolsó F1-es futamát, a verseny egy pontján pedig azt is felajánlotta a csapatnak, hogy inkább feladja a küzdelmet, nem sok értelmét látja ugyanis a szenvedésnek.

Hirdetés
 

„Spórolnunk kellett a gumikkal, az üzemanyaggal, lényegében mindennel, én pedig azt mondtam a srácoknak, ’oké, megpróbáljuk nyomni, élvezni a versenyt, ha pedig nincs nagyobb incidens a futamon és a 18. helyen haladok, talán álljunk ki az autóval, mert nincs értelme spórolgatni a dolgokkal’” – magyarázta Alonso a leintés után.

„De aztán elkezdtek működni a dolgok, és szerettük volna kipróbálni a szuperlágy gumikat kevés üzemanyaggal, hogy lássuk az autó teljesítményét, illetve a szemcsésedést, és minden remekül működött. A verseny a rajttól kezdve nagyon kemény volt.”

Alonso hozzátette, kicsit örül annak, hogy véget ért az idény, ráadásul meglehetősen keserű szájízzel int búcsút az évnek, elmondása szerint ugyanis jogtalanul büntették meg az Abu Dhabi Nagydíjon.

A McLaren versenyzője 5 másodperces időbüntetést kapott, mert vétkesnek találták a Pastor Maldonadóval történt ütközésben a rajt után – noha Alonso autójának Felipe Nasr lökte meg az 1-es kanyar előtt.

„Viszlát 2015. Nagyon nehéz szezon volt, a teljesítményünk is igencsak gyengére sikeredett. Néha balszerencsések voltunk, tegnap például defektet kaptam. Elég furcsa, hogy ma is megbüntettek a rajt után, noha az én autómnak is nekiütköztek.”

„Folyton a versenyautók hangjáról beszélnek, illetve arról, hogy miért van kevesebb néző, de szerintem ezeket a dolgokat is meg kellene egy kicsit vizsgálni, mert az Endurance-világbajnokságon, a Moto GP-ben, illetve más szériákban nincs ilyen, és sokkal élvezetesebbek, mint a mi sorozatunk.”

„Szükség lenne némi következetességre, jó volna, ha lenne értelme a büntetéseknek, és fair ítéletek születnének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!