Friss hírek

Alonso a versenyirányítást kritizálta, de nem kap büntetést érte

Nem kapott büntetést a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, amiért még pénteken a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybíróit, valamint Niels Wittich versenyigazgatót kritizálta.

Az Alpine versenyzője még pénteken kelt ki magából, amikor azt mondta, a Miami Nagydíjon rá kiszabott büntetés „nagyon unfair” volt, és a versenybírók „inkompetenciájának” volt köszönhető. Alonso pontszerző helyen ért célba a legutóbbi versenyen, ám időbüntetést kapott a leintés után, amiért a pályát elhagyva jogosulatlan előnyhöz jutott.

A spanyol az eset után elemelte a lábát a gázról, vissza is adta a pályaelhagyással nyert időt, a stewardok szerint azonban ennek ellenére büntetést érdemelt. Alonso azt sérelmezte, hogy esélyt sem kapott arra, hogy kiálljon a saját ügye mellett, és bár később meglátogatta a versenybírókat, akik meg is hallgatták őt, ám a végeredményen nem változtattak, mondván, „meg volt kötve a kezük”.

Hirdetés
 

Az Alpine versenyzője Niels Wittich versenyigazgatót is bírálta, szerinte a versenyirányítás Michael Masi lecserélése után sem végez jobb munkát. Szerinte Wittich nem rendelkezik kellő tudással a versenyzéssel kapcsolatban, hogy megfelelő munkát végezzen, és az, hogy ezen a hétvégén már Eduardo Freitas van szolgálatban, „előrelépésnek” tekinthető.

Úgy tudni, az FIA médiadelegáltja Alonso nyilatkozatát jelentette a versenybíróknak, ám végül hivatalos vizsgálat nem indult a spanyol ellen. Ehelyett Alonso az FIA elnökével, Mohhamed Ben Sulayemmel találkozott még péntek délután az Alpine motorhome-jában.

„Már Miami után tudomást szerzett a visszajelzésemről, szóval tisztában volt mindennel” – mondta Alonso. „Végső soron egymást próbáljuk segíteni. Az FIA, a versenyzők, a GPDA – mind egy csónakban evezünk, próbáljuk sportszerűbbé és jobbá tenni a sportot.”

„Azt gondolom, kellemes és barátságos beszélgetés volt, továbblépünk, és remélhetőleg jobb és következetesebb döntések születnek majd.”

Tavaly egyébként Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kapott hivatalos figyelmeztetést, amiért az egyik sportbírót bírálta, amikor Max Verstappen rajtbüntetést kapott a zászlójelzések figyelmen kívül hagyása miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!