Alonso: A Williams Monacóban is erős lesz

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint lehetetlen megjósolni, kinek lesz esélye a pole pozíció, illetve a győzelem megszerzésére a hétvégi Monacói Nagydíjon, ám arra számít, a Williams ezúttal is nagyon versenyképes lesz.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint lehetetlen megjósolni, kinek lesz esélye a pole pozíció, illetve a győzelem megszerzésére a hétvégi Monacói Nagydíjon, ám arra számít, a Williams ezúttal is nagyon versenyképes lesz.

A spanyol versenyzőt szerdán faggatták a monacói esélyekről, ám ezúttal sem tudott értékelhető információkkal szolgálni az erőviszonyokat illetően.

„Majd meglátjuk. Monaco egy egyedülálló helyszín, soha nem lehet tudni, melyik autó dominál majd, és idén még inkább ez a jellemző” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Azt sem tudjuk, melyik autó volt gyors Barcelonában, nemhogy Monacóban. A legfontosabb dolog viszont itt a szombati időmérő. Ha az első két sorból rajtolsz, jó esélyed van a dobogóra, ellenkező esetben viszont majdhogynem lehetetlen, vagy legalábbis nagyon nehéz.”

A Ferrari számára a szezon elején komoly problémát okozott, hogy az F2012-es versenygép kigyorsításai nem elég jók. Miután Monacóban ez rendkívül fontos tényező, joggal merül fel a kérdés, hogy az olasz istálló számít-e hasonló problémákra a Hercegség utcáin.

„Új gumikkal, egy körön nincsenek ilyen problémák, szóval nem nagyon aggódunk emiatt” – magyarázta Alonso. A versenyen pedig majd meglátjuk. A gumikopás jelentős lesz, de a biztonsági autós fázisok, és minden, ami megtörténhet ezen a versenyen, segítségedre lehet, vagy épp ellenkezőleg. Nem lehet irányítani a dolgokat.”

Alonso a legutóbbi, barcelonai megmérettetésen a williamses Pastor Maldonadóval harcolt a győzelemért, végül pedig alulmaradt a venezuelaival szemben. A spanyol szerint a grove-i gárda Monte-Carlo utcáin is versenyképes lesz majd.

„A Williams minden versenyen erős volt. Ausztráliában [Pastor] Maldonadóval csatáztunk a negyedik helyért, mielőtt balesetet szenvedett. Kínában kisebb problémájuk volt az időmérőn, a versenyen pedig hatodikak és hetedikek lettek. Szóval a Williams nagyszerű versenyeket futott eddig. A barcelonai pedig csak hab volt a tortán, hiszen nyertek, de azt gondolom, itt ismét gyorsak lesznek majd. Majd kiderül. Nem tudjuk, ki lesz az élen, nehéz megnevezni a favoritokat.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!