Alonso Adu Dhabiban tesztelhet először az Aston Martinnal - F1VILÁG.HU

Alonso Adu Dhabiban tesztelhet először az Aston Martinnal

A csapatváltásra készülő Fernando Alonso már idén novemberben, az Abu Dhabiban megrendezésre kerülő gumiteszten kipróbálhatja magát az Aston Martin istállójánál.

Ahogy azt az utóbbi évek során már megszokhattuk, a Forma-1-es szezon levezetéseként a csapatok Abu Dhabiban még egy rövid tesztet tartanak, mielőtt a téli szünetre hazatérnének. Az idei utószezoni tesztet az Abu Dhabi Nagydíj utáni kedden tartják. Ennek keretében a már aktív F1-es versenyzők a Pirelli jövő évi abroncsait próbálgathatják, miközben az újoncok felkészülnek az első teljes szezonjukra. Ennek megfelelően Nyck de Vries az AlphaTauriba, Pierre Gasly az Alpine-ba, Fernando Alonso pedig az Aston Martinba ülhet be. Oscar Piastrit egyelőre nem engedte el az Alpine a McLarenhez, az ő ügyén egyelőre jogászok dolgoznak.

Alonso viszont már megszerezte az engedélyét az Alpine-tól. Ezzel kapcsolatban egy félmosollyal úgy nyilatkozott, „én mindig kezemben tartom a saját sorsom”.

A kétszeres világbajnok várhatóan fél napot tesztelhet az Aston Martinnal. A másik felet csapattársa, Lance Stroll teljesíti majd. Alonsónak további tesztelésre februárban, az előszezoni felkészülésen lesz majd lehetősége.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!