Alonso aggódik a Renault gyenge tapadása miatt - F1VILÁG.HU

Alonso aggódik a Renault gyenge tapadása miatt

HIRDETÉS

A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso elmondta, komolyan aggódik autója gyenge tapadása miatt, miután borzalmasan teljesített a hétvégén megrendezett Német Nagydíjon.

A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso elmondta, komolyan aggódik autója gyenge tapadása miatt, miután borzalmasan teljesített a hétvégén megrendezett Német Nagydíjon.

A kétszeres világbajnok ugyan az ötödik helyről kezdhette meg a vasárnapi futamot, csak a tizenegyedik pozícióban landolt, miután szinte minden előzési kísérlete kudarcba fulladt, sőt legtöbbször még pozíciót is vesztett a mögötte érkezővel szemben.

Alonso az R28-as gyenge tapadására panaszkodott, amit az is bizonyít, hogy ő volt a leglassabb versenyző a visszafordítóban.

A spanyol pilóta azért is van elkeseredve, mert véleménye szerint csapata ezt a problémát már nem tudja megoldani a szezon hátralévő részében.

“A tapadással nagyon komoly problémáink vannak, ami aggasztó” – mondta Alonso az AS-nek adott nyilatkozatában. “Amikor csatákba keveredtünk, és megpróbáltunk megelőzni valakit, egyszerűen túl sokat vesztettünk a lassú kanyarokban, és nem tudtunk megfelelően kigyorsítani az egyenesekben.”

Arra a kérdésre, hogy van-e megoldás a problémákra, Alonso a következőket felelte: “Igen, várnunk kell egy évet.”

A Renault másik versenyzője, az újonc Nelson Piquet eközben kihasználva a biztonsági autó beküldését és egy kiállásos stratégiáját, az előkelő második helyen fejezte be a vasárnapi futamot, mellyel megszerezte csapata első dobogós helyezését az idei évben.

Alonso, akinek a biztonsági autós periódus sem jött ki jól, bízik benne, hogy mostantól kezdve mellé áll majd a szerencse a szezon második felében.

“Bízom benne, hogy elégszer voltak ellenünk az égiek, és a szezon hátralévő részében, illetve a következő szezonban is mellénk áll majd a szerencse” – mondta Alonso. “Nagyon szerencsés voltam 2005-ben, 2006-ban, és 2007-ben, de idén minden ellenem dolgozik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!